Събота, 27 Април 2024, 00:32

Цонга изхвърли Надал от шампионата на АТР

25 Ноември 2011, 10:22
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1149 0


Жо-Вилфред Цонга се класира за полуфиналите на заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация (АТР) в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

Това стана факт, след като французинът надделя трудно над световния номер 2 Рафаел Надал с 2:1 сета, в отделните части 7:6, 4:6, 6:3.

Така Цонга зае второто място в предварителната група В, където безапелационен лидер, с три победи от три мача, е 5-кратният носител на трофея Роджър Федерер.

Сблъсък започна с подчертано предимство на сервиращите, като в първата част до пробив така и не се стигна, а в последвалия тайбрек французинът бе по-концентриран и след категоричното 7:2 поведе в резултата.

Във втория сет обаче Рафа показа шампионския дух, като повиши значително играта си, особено на собствен сервис, търпеливо изчака своя момент и в десетия гейм нанесе решителния си удар, печелейки подаването на Цонга за 6:4.

Заключителната трета част обаче стартира кошмарно за “Ел Торо”, който допусна пробив в самото начало и предостави инициативата на своя опонент, като в тези минути вече изглеждаше и леко поуморен.

От другата страна на мрежата французинът летеше по корта, подсигури се с втори пробив и точно когато имаше възможността да сервира за мача, допусна нервите да вземат връх и позволи на Надал да върне единия от брейковете и да остане в мача.

За съжаление на всички фенове на испанеца обаче радостта им бе твърде кратка, след като още в ответния гейм Цонга за трети път спечели подаването на испанеца и на практика сложи точка на този толкова вълнуващ двубой.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete