Събота, 27 Април 2024, 02:33

Ученичка от СОУ "Хр. Ясенов" спечели първа награда от Национален конкурс за детска рисунка

21 Май 2014, 16:01
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2979 4


Престижно отличие в областта на изобразителното изкуство спечели ученичката от 6 б клас на СОУ”Хр.Ясенов”гр.Етрополе-Ния Валентинова Нинова, която заедно със своя преподавател по изобразително изкуство Николай Георгиев участва в Национален конкурс за детска рисунка „Захарий Зограф”. Националният конкурс се провежда за втора поредна година от Община Самоков и е за различни възрастови групи.

Талантливата ученичка се състезава в група 11-15 години заедно с още 700 рисунки от цялата страна. Творбата на Ния е отличена с първа награда, второто място е за Виктория Благоева от ОУ ”Митрополит Авксентий Велешки” гр. Самоков, а третото получи Кристиян Ласкин от частна школа ”Зографчета”. Особено вълнуващо за младите художници е, че председател на журито е Акад.Светлин Русев, което само по себе си е доказателство за уважението и оценката на таланта им.

Останалите членове на комисията са: Любен Генов – председател на Съюза на българските художници, Проф. Станислав Памукчиев – носител на награда „Захарий Зограф”, Проф. Ивайло Мирчев – преподавател в Националната художествена академия, Милко Божков – носител на награда „Захарий Зограф”, Силвия Стойчева – председател на Общински съвет, град Самоков, Владимир Георгиев – кмет на Община Самоков, Иван  Масларски – галерист.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete