Неделя, 23 Февруари 2020, 08:42

Ученичка от СОУ "Хр. Ясенов" спечели първа награда от Национален конкурс за детска рисунка

21 Май 2014, 16:01
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2193 4


Престижно отличие в областта на изобразителното изкуство спечели ученичката от 6 б клас на СОУ”Хр.Ясенов”гр.Етрополе-Ния Валентинова Нинова, която заедно със своя преподавател по изобразително изкуство Николай Георгиев участва в Национален конкурс за детска рисунка „Захарий Зограф”. Националният конкурс се провежда за втора поредна година от Община Самоков и е за различни възрастови групи.

Талантливата ученичка се състезава в група 11-15 години заедно с още 700 рисунки от цялата страна. Творбата на Ния е отличена с първа награда, второто място е за Виктория Благоева от ОУ ”Митрополит Авксентий Велешки” гр. Самоков, а третото получи Кристиян Ласкин от частна школа ”Зографчета”. Особено вълнуващо за младите художници е, че председател на журито е Акад.Светлин Русев, което само по себе си е доказателство за уважението и оценката на таланта им.

Останалите членове на комисията са: Любен Генов – председател на Съюза на българските художници, Проф. Станислав Памукчиев – носител на награда „Захарий Зограф”, Проф. Ивайло Мирчев – преподавател в Националната художествена академия, Милко Божков – носител на награда „Захарий Зограф”, Силвия Стойчева – председател на Общински съвет, град Самоков, Владимир Георгиев – кмет на Община Самоков, Иван  Масларски – галерист.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (6)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (411)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (40)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (33)
70% Complete
Мир по Земята (72)
70% Complete