Събота, 27 Април 2024, 05:03

Ученици се включиха в инициатива „Поколение без дрога”

13 Юни 2012, 12:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4381 9


Тематичен ден „Поколение без дрога” събра ученици от 6 училища в Ботевград на 13-ти юни в Малкия салон на Народно читалище „Хр. Ботев 1884”. Организатор на проявата е Районна здравна инспекция (РЗИ)-София област. Инициативата е посветена на 26 юни-Международен ден за борба с наркоманиите. В провеждането й се включиха  медицински фелдшери и педагогически съветници от отделните учебни заведения, както и над 100 ученика. Събитието  протече във формат на конкурс с  две направления – изработка на табло и представяне на есе или стихотворение. Двамата водещи  бяха Иван Паскуале от 5-ти клас (ОУ”Н. Вапцаров”) и Йоанна Пантелеева от 11 „а” клас (ПМГ „Акад. Проф. Д-р Ас. Златаров”). Те  откриха мероприятието с беседа в играта „ Дърво на проблема”, в която на дъска бяха записани причините и обектите на разпространение на психоактивните вещества в импровизирано дърво.
В последвалата втора част на тематичния ден  12 ученици представиха авторски есета и стихотворения. В инициативата се включиха танцов състав от клуб „Общуване чрез танци” в ОУ”В.Левски”  с ръководител Радка Ангелова и  победителката в местния конкурс „Мюзик айдъл” – Мария Атнасова от 7-ми „б” клас на ОУ”Н.Вапцаров”. Тя изпълни парчето на Графа „Аз без теб не мога” съвместно със своя съученик Мартин Андреев.
Тричленно жури оцени работите на участниците. То  бе в състав Надежда Григорова – психолог към Дирекция „Профилактика на болести и промотиране на здравето” към РЗИ, Янка Ганчева – Гл.експерт „Образование” в Община Ботевград, Десислава Дойчева- журналист и Елена Ачева-журналист и председател на дружество „Орханиец”. Наградният фонд е предоставен изцяло от Община Ботевград и включва историческа книга и карта-пътеводител за община Ботевград, два компакт-диска с филм за Ботевград и песни.
За най-добър „Анти дрога” плакат бе отличен колективният плакат на ОУ”В.Левски”. На второ място бе излъчен плакатът на Памела Ханджиева от ПМГ „Акад. Проф. Д-р Ас. Златаров” за оригинално заглавие „Ти можеш да живееш и без това”. На трето място бе класиран плакатът на учениците от ТПГ”Ст. Панчев”.
В литерaтурния конкурс първо място бе присъдено посмъртно на Десислава Кръстева, за стихотворение, което бе прочетено от ученичката Паулина Петкова от 7-ми „б” от ОУ „Васил Левски”, Ботевград. Десислава е починала вследствие от употреба на наркотици. На второ място бе отличено есето на английски език, чийто автор е  Румина Тодорова от ПМГ . Трето място бе определено на Снежана Димитрова от 3-ти „д” клас от ОУ „Н.Й.Вапцаров. Организаторите връчиха и две поощрителни награди в надпреварата за лично творчестно - на Елена Герова - ПГТМ "Христо Ботев", и Силвия Иванова - ОУ "Васил Левски", Ботевград.  В края на тематичния ден  децата се включиха в написването на послания срещу зависимостта от дрогата върху разгъната хартия.
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 15:57

    Какъв журналист е Елена Ачева? Ало-о, сверете си часовниците! Не всеки,които се е набутал някъде и се опитва да пише нещо нескопосано е журналист :!: :idea:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:29

    1, ще идеш в нервното от злоба бе, помияр!!! Плюеш по хората, защото си доказан страхливец!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:34

    Да, нескопосано е, защото не е свързано с безличната ти персона!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:41

    "Тричленно жури оцени работите на участниците. То бе в състав Надежда Григорова – психолог към Дирекция „Профилактика на болести и промотиране на здравето” към РЗИ, Янка Ганчева – Гл.експерт „Образование” в Община Ботевград, Десислава Дойчева- журналист и Елена Ачева-журналист и председател на дружество „Орханиец”." :shock: :D :roll: .......В "Датския колеж" изучава ли се журналистика :?:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:46

    Знаеш ли, №1, че материалът, под който си написал този коментар, претърпя съществени корекции в текста - защо ли?!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:49

    4, офисът ми е в бизнес центъра. Утре ще си донеса дипломите. Ела да ти ги покажа и тогава ще говорим!
    Е.Ачева

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юни, 19:03

    .....ама ти си имаш и офис ли :shock: :roll: :D :?:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Юни, 19:24

    Този въпрос ще го зададеш на едно друго място - РС!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:16

    Бай Генко пак ли воюваш с някого ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete