Понеделник, 9 Декември 2019, 04:57

Унищожена е трайна туристическа маркировка след употреба на огнестрелно оръжие

13 Ноември, 10:24
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 508 1


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Зачестили са вандалските прояви с унищожаване на трайна туристическа маркировка в района връх Етрополска Баба и хижа Мургана ( Западна Стара планина на билото между градовете Етрополе, Челопеч и с. Мирково). През 2018 година с финансовата помощ на община Етрополе и с безвъзмездния труд на много доброволци от страна на член на Туристическо дружество „Насам – натам“ се поднови туристическата маркировка в тази част на Стара планина. На всички възлови разклони на територията бяха поставени указателни стрелки (табели), които да информират и насочват туристите за посоките и времето за достигане до съответните обекти – хижи, върхове и интересни местности.
През месец юли тази година е получен сигнал за простреляни (продупчени от куршуми) две табели на разклона от билото към хижа Мургана в местността Попова чучурка. В началото на месец ноември Туристическо дружество „Насам – натам“ са получили нов сигнал за простреляна (продупчена от куршуми) табела на разклона от билото към село Мирково в югозападното подножие на връх Етрополска Баба.
Стрелянето по туристически табели е грозен вандалски акт и може да доведе до неприятни последици за туристите. Всички ние трябва да сме съвестни граждани и да не толерираме подобни постъпки!
Община Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 23:14

    безвъзмездния труд на много доброволци от страна на член на Туристическо дружество „Насам – натам“
    Общината, тоя член колко доброволци има?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (395)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (202)
70% Complete