Събота, 27 Април 2024, 01:18

Установяването на мир в Сирия няма да сложи край на бежанската криза

25 Септември 2015, 13:45
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1152 2


Европейският съюз ще бъде изправен пред голям миграционен наплив дори ако по някакво чудо международната общност успее да сложи край на конфликта в Сирия, заяви ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.
 Нека не се самозаблуждаваме. Днес в центъра на вниманието е Сирия с 4 милиона бежанци в чужбина и 8 милиона прокудени от дома си в самата страна. Освен Сирия обаче, по цял свят има войни, глад, нищета, заяви Могерини пред италианския в. "Република".
 "Дори по някакво чудо да решим утре сирийския проблем, Либия ще остане отворен и безконтролен коридор към Европа, поне докато успеем да възстановим държавността там. А освен Либия имаме цяла Африка", добави тя.
 Могерини подчерта, че ЕС трябва да бъде готов да реформира правилата си за предоставяне на убежище чрез квалифицирано мнозинство, както и направи тази седмицата, когато взе решение за преразпределяне на 120 000 кандидати за убежище, преодолявайки съпротивата на Чехия, Унгария, Румъния и Словакия.
 "Трябва да подхождаме към този въпрос като към европейски проблем, така че ще се движим в тази посока. Надяваме се да успеем да направим това с единодушие, но не бива да бъде табу и използването на инструментите, предвидени в европейския договор", отбеляза тя.
 Сирийците са най-голямата национална група сред стичащите се към ЕС бежанци и мигранти. Според Международната организация по миграцията сирийци са над 182 000 души от общо 485 500 души, пристигнали в Гърция и Италия от 1 януари насам. в Сирия няма да сложи край на бежанската криза

Източник: mediapool.bg

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete