Сряда, 8 Май 2024, 19:58

В ДГ "Еделвайс" – гр. Етрополе се проведе демонстративно занятие по противопожарна безопасност

13 Септември 2018, 13:11
(3) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2440 1


В рамките на "Седмицата на пожарната безопасност" днес, 13.09.2018г. в 10 часа в двора на ДГ "Еделвайс" - гр. Етрополе служители на РСПБЗН - Етрополе проведоха демонстративно пожаротехническо занятие пред любопитните детски очички на малчуганите от детското заведение. След подадения звуков сигнал за опасност от пожар, децата бяха евакуирани в безопасна зона на двора на детската градина от персонала. Те успяха да излязат от сградата за около минута и половина, като в ръцете си държаха мокри кърпи, долепени плътно до устните си за предпазване от вдишване на димните газове.

В присъствието на персонала на ДГ "Еделвайс" – гр. Етрополе, директора на учебното детско заведение г-жа Таня Маринова и главен инспектор инж. Ивайло Диков - началник на РСПБЗН - Етрополе пожарникарите проиграха демонстративно пожаротехническо занятие за гасене на пожар в една от занималните на първия етаж от сградата и показаха как се провеждат някои пожарогасителни и аварийно - спасителни дейности за конкретния обект.
Началникът на противопожарната служба г-н Диков обясни на персонала особеностите на оперативните и евакуационни действия при възникване на произшествия в такъв вид обекти, както и на разбираем детски език запозна децата с особеностите на огнеборската професия, начина на работа, устройството на пожарния автомобил и различното пожаро-техническо въоръжение в автомобила за извършване на пожарогасителни и спасителни дейности.

Всички деца развълнувано наблюдаваха пристигането на пожарния автомобил и слушаха звуковите сигнали от сирените на автомобила. С радост, детски трепет и любопитство те разгледаха екипировката на огнеборците и им ръкопляскаха от благодарност. Всички деца сложиха наличните на дежурство в автомобила противопожарни каски за да усетят чувството какво е да си „пожарникар”.

Децата имаха възможността да се качат в пожарния автомобил с помощта на оперативния екип от огнеборци и с нескрити любопитни погледи жадно поглъщаха видяното от кабината и раклите на пожарната кола.

Директора г-жа Таня Маринова и персонала на учебното заведение благодариха на ръководството на местната противопожарна служба за проведеното учебно занятие.




Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Септември, 00:58

    Благодарим за проведената демонстрация пред децата от ДГ"Еделвайс". Вълнението сред децата беше голямо и повечето от тях, дори и момиченца пожелаха да станат пожарникари! От мое име и от името на служителите в нашата ДГ Ви честитим професионалният празник, и Ви пожелаваме повече демонстрации и по- малко работа в реални условия! Вашата професия е благородна- бъдете благословени!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (224)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete