Неделя, 18 Март 2018, 13:13

В Историческия музей се проведе изложба по повод 3 март и традиционният празник -събор Тодоровден

3 Март 2012, 15:53
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2714 0

По повод 3-ти март - Националният празник на България и традиционният празник -събор Тодоровден, музеят в Правец организира художествена изложба. Тя включи произведения от 17 керамични пана на Маргарита Иванова и 21 бронзови пластики на скулптура Спас Киричев. 
Маргарита Иванова беше гост в Историческият музей в Правец. Тя участва в ръководството на секция "Керамика" при СБХ. и е член на Дружеството на Пловдивските художници. Получава награда за пластика на община Пазарджик - 2003 г. Нейните творби са притежание на частни колекции в Германия, Франция, САЩ, Англия, Италия, Китай и др. Маргарита Иванова има участия в национални и международни симпозиуми и пленери. Има много самостоятелни изложби и участия в Общи художествени изложби. Маргарита честити празника на присъстващите "Честит Национален празник и празник на града, за пръв път съм в Правец, благодаря за поканата на музея. За мен е удоволствие да съм гост във вашият град. Аз искам да покажа, че от керамика може да се правят различни неща " . Тя сподели, че керамичните картини , които присъстват в изложбата са направени по такъв начин, че да могат да стоят добре във всеки дом. Сред присъстващите гости в музея бяха   г-н Васил Златев, областният управител г-н Красимир Живков, кмета на Правец г-н Румен Гунински, заместник кмета г-н Васил Симеонов, председателят на ОбС на Правец г-н Яхов и други. Те се насладиха на една наистина красива изложба.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (41)
70% Complete
Не подкрепям идеята (50)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (99)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (96)
70% Complete
Нямам мнение (3)
70% Complete