Петък, 26 Април 2024, 23:51

В общинската библиотека се проведе обучение с робота Финч

24 Март 2017, 16:01
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1674 4


Днес в общинската библиотека „Иван Вазов“ се проведе обучение за деца по програмиране с робота Финч (Финч). В 12ч. ученици от 5 клас на ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“ пристигнаха в библиотеката заедно със своя учител инж. Красимир Божинов, за да направят първи стъпки в програмирането с помощта на робота Finch.

Лектор на днешното занятие бе Камелия Конева от Американския център на Столична библиотека. Г-жа Конева обясни, че миналата година по инициатива на Фондация „Глобални библиотеки“ и със съдействието на Американското посолство са били закупени роботи за десетина библиотеки в цялата страна. „Идеята на тези роботчета е да подпомагат и да правят процеса на обучението по програмиране по интересен. Също така те развиват креативността и цялостния интелект на децата. Чрез тях децата усвояват елементарни умения за програмиране и работят с програма, която е свободно достъпна в интернет.

Роботите Финч (Finch) се използват за лесно и забавно усвояване на знания по програмиране. Подходящи са за ученици от всички възрасти. Начинаещите програмисти създават програми, чрез които контролират действията на роботите, като използват среда за „drag and drop” програмиране (Snap, Scratch). За по напредналите се използват програмни езици. Идеални са за целите на обучението по ИТ.

Това е нов вит робот за обучение по компютърни науки, провокиращ въображението на децата. Дизайнът и функционалността му са резултат от четиригодишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 24 Март, 18:53

    Защо зорлем видиотяват децата и ги правят малоумни като американчетата? Или това е задачата на Камелия Конева от Американския център, респективно на Американското посолство?
    Какъв робот може да бъде тази американска простотия? Поне да се беше пробвала в детските градини, можеше някое изостанало дете да й се върже! Ама с пети клас, и то в ППМГ...

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Кочо 24 Март, 21:22

    Ко.ко каза?

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 24 Март, 22:33

    Прекрасна инициатива! Браво!

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 24 Март, 23:10

    Кобилата Камила Коньова :shock:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete