Събота, 27 Април 2024, 00:42

Валентин Златев инвестира 45-50 млн. лв. в нов хотел в Свети Влас

10 Януари 2018, 12:04
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4611 7


Новият му петзвезден комплекс RIU трябва да бъде готов през май 2019 г.

Петзвездният хотел отново ще бъде под бранда RIU.

Новият обект ще разполага с 350 стаи, като най-високата част от обекта ще е с 13 надземни етажа. Инвестицията ще е в размер на 45-50 млн. лв. - собствени средства и заемен капитал, каза пред "Капитал" Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на дружеството-инвеститор "Тера тур сервиз".

Хотелът, който ще носи името RUI Palace Sunny Beach, ще се намира непосредствено до другия обект на Валентин Златев в Свети Влас - четиризвездният RIU Helios Paradise, разположен на мястото на стария санаториум между Свети Влас и Слънчев бряг. Той започна работа през 2015 г., като в него инвестицията беше 100 млн. лв. Плановете са новият хотел да бъде завършен през май 2019 г. преди започването на летния сезон. С петия си хотел на морето Валентин Златев вече ще има над 2000 легла на Черноморието, като запазва четвъртата си позиция сред хотелирите след "Албена", Ветко Арабаджиев и "Сигма".

По-малък, но 5 звезди

Инвеститор е "Тера тур сервиз". Това е и компанията, в която е концентриран хотелиерският бизнес на генералния директор на "Лукойл България". Управител на дружеството е бащата на Златев – Васил, а едноличен собственик на компанията е "Агрохолд". Изпълнител на проекта е "Джи Пи груп", която ще извърши грубия строеж. Архитект е "Вамос", като идейният проект е на архитектурното бюро на RIU и по-специално на архитект Франциско Хернанз.

Проектът е в местността Скеля. Разгънатата площ на хотела е 40 565 кв.м, а застроената площ – 30 000 кв.м. Сградата ще е с няколко корпуса с различна височина. Проектът включва три външни басейна. Общата водна площ на басейните ще бъде 1722 кв.м, а капацитетът на зоните за шезлонги – 580 броя.

Сега по морето

Голямата испанска верига RIU е част от европейския туроператор TUI. Освен Валентин Златев никой в страната засега не разполага с хотели под този бранд (но има план за обект в Златни пясъци на друг инвеститор на мястото на "Астория"). Освен хотелите му по морето с тази марка е и комплексът му в Правец.

Към момента Златев разполага с 1700 стаи по Черноморието. Той навлиза в морския хотелски бизнес преди повече от 15 години. През 2002 г. на мястото на старата почивна база на Строителни войски и сержантските стаи в Обзор се появява Helios Beach, като през 2003 г. е брандиран с марката RIU. Пак в Обзор Златев има и още един нов и по-голям хотел - RIU Helios Bay. Третият от групата - RIU Helios, се намира в Слънчев бряг. През 2015 г. работа започна и RIU Helios Paradise, разположен на мястото на стария санаториум между Свети Влас и Слънчев бряг, след инвестиция за 100 млн. лв.

Новият хотел в зоната е вторият етап от проекта на Валентин Златев в Свети Влас, като трябва да има и трети, но все още не е ясно кога ще се случи той във времето, като всичко зависи от търсенето.

И Hyatt в София

Това не е единственият проект в ход на генералния директор на "Лукойл България". Той вече строи и хотел Hyatt, намиращ се до паметника на Васил Левски в София.

Инвеститор в него отново е "Тера тур сервиз", а проектант е пак "Вамос". Инвестицията в петзвездния хотел ще е 30 млн. евро.

Хотелът ще бъде с марката Hyatt Regency, която е една от трите високи марки на веригата. Той ще е на седем етажа. В него ще има 190 стаи и апартаменти, два ресторанта, SPA център с басейн, голям конферентен център с 600 квадрата бална зала, още 5 по-малки зали, два бара, един от които на покрива с гледка към планината и центъра.

Първоначално хотелът трябваше да бъде готов в края на 2017 г. или началото на 2018 г. През пролетта на 2017 г. археологическите проучвания след събарянето на старата сграда обаче показаха, че земята под бившето кино е част от Източния некропол на Сердика. Една от намерените там гробници е с ескпозиционна стойност и следваше да бъде запазена, като ескпонирането й трябваше да се осигури от инвеститора. Разрешението за строеж на хотела най-накрая е получено на 4 октомври 2017 г., а срокът за завършване е средата на 2019 г.


Източник: capital.bg

Коментари (7)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Януари, 17:40

    С тия цени на горивата....

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Януари, 17:43

    Престъпление е дизела да е над 2лв. Държавата пак спи и закриля олигарсите.

  • Отговори (3) (4)
    3. добавен от: Анонимен 10 Януари, 17:50

    Ами те Златеви дълги години работиха за Партията и Родината и заслужават да са богати. Вие като лежахте цял живот при Бай Тошо, какво искате сега?

    • (3) (1)
      1. добавен от: Анонимен 11 Януари, 00:16

      Колкото и да не ми се иска, си прав!

  • Отговори (7) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Януари, 19:51

    Това пак ли по програмата за развитие на селските райони? :x

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Януари, 19:55

    Много празни места на плажа има на картинката, този архитект дали е ходил на море някога в тия райони.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Януари, 23:47

    Ами ще правят, маята о брашното ги имат от онова време, Валентин докато учи в СССР,се завърза с руската мафия,която му даде ,, Лукойл, и сега,,,,,,

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete