Петък, 26 Април 2024, 19:25

Възпитаниците на Езиков център "Марконис" с вълнуващо представяне на пиеса на Оскар Уайлд

12 Септември 2019, 22:19
(6) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2052


Тази вечер Исторически музей - Ботевград се превърна в сцена за театралната изява на учениците на Езиков център „Марконис”, които представиха невероятен спектакъл. Пиесата е по творбата на Оскар Уайлд „The Importance of Being Earnest”. Представлението премина изцяло на английски език.

Учениците се подготвят по методът T.I.M.E. (Teenodrama Interactive Method in English), разработен от д-р Николов. След международното признание, което получи T.I.M.E. през 2015 год. с номинацията му от Британския Съвет в Обединеното Кралство за най-престижните награди в областта на обучението по английски език като чужд (ELTons, често назовавани от британските медии и преса "Оскари за иновации"), методът беше успешно представен от д-р Николов на международни конференции в редица водещи образователни институции като Московския Държавен Университет, Университета Оксфорд, Университета Джорджтаун, Сорбоната, Националния Университет на Сингапур, Федералния Университет на Рио де Жанейро и др.в Европа, Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка и Австралия.

"Работата ни през последните месец и половина показа категорично, че методът действа и то в кратък диапазон от време. Научният период за доказване на метода бе 9 месеца. Практически разработваме това, което е доказано научно и получихме доказателство, че за около 60 учебни часа нивото на интерактивните говорни умения на обучаваните може да бъде значително повишено посредством следването на T.I.M.E. методологията.” –заяви д-р Николов.

Направени са всички практичеси упражнения, които са включени в T.I.M.E. методологията и са базирани на системата на Константин Станиславски т.е. минаваме през етап на обучение по професионални театрални техники, базирани на тази система. По нея работят актьори в професионалните театри.

Спектакълът премина изключително вълнуващо, както за публиката, така и актьорите. Талант, ентусиазъм и отлично владеене на английски език ни показаха възпитаниците на Езиков център „Марконис”. В постановката взеха участие: Елица Якимова, Диана Иванова, Анели-Белла Воденичарска, Елена Петкова, Мария Петкова, Кирил Илиев и Иван Христов, които са ученици от различни нива на подготовка: B1, A2, B2 и С1. Участие взе и Полина Гайдарска, която е преподавател в езиковото училище.

„Много съм развълнуван от това, което видях. Надминахте най-смелите ми очаквания. Само за месец и половина минахме през един много сериозен курс на обучение, базиран на системата на Константин Станиславски т.е. обучавахме се на професионални театрални техники на английски език. Това, което видяхме тази вечер, е само опаковката на продукта, по който работихме толкова време.”- изрази своите гордост и задоволство от добре свършената работа управителят на езиковия център д-р Николай Николов.

Д-р Николов изказа своите благодарности към Полина Гайдарска, която бе специална част от актьорския състав в представлението тази вечер.

Специални благодарности г-н Николов изказа и на домакина тази вечер г-жа Деси Иванова.

След края на представлението всички участници в постановката получиха подаръци(брандирани чаши с логото на училището и имената на участниците, както и артистичните им имена в пиесата, заедно с пакетче английски чай, мъфини и мед, предвид факта, че"захарта не е модерна", както се чу на сцената тази вечер), които дълго да им напомнят за тази вълнуваща вечер.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete