Петък, 26 Април 2024, 12:28

Веднъж месечно общината ще проверява махалите и гетатата за новозаселили се и нови постройки

19 Октомври 2018, 15:09
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3191 9


Най-вероятно живеещите в ромското гето в Скравена ще останат на мястото, където живеят в момента. Причината е, че никъде другаде на общински терени в селото, не се възприема от местното население то да бъде преместено. Това каза днес кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов.

„Трудно би се взело някакво консенсусно решение, което би се възприело от населението на Скравена. Започнали сме обаче проучване на възможностите за легално присъединяване към ел.мрежата, за да започнат тези хора да си плащат тока и да им се осигурят някакви по-нормални условия за живот”, заяви Гавалюгов. По думите му първото нещо, което ще се направи ,е то по никакъв начин да не се разширява. „Един нов пирон не трябва там да се сложи, камо ли постройка”, категоричен е кметът.

Според него сходен е проблемът, та дори по-голям в с. Врачеш, тъй като в момента ромското население на ул. „Оборище” наброява повече от 200 жители. По думите на кмета на общината там и в момента продължават да се извършват незаконни строежи, за което той е разпоредил проверка.

”Незаконното строителство е масова практика, както и разселване от съседни населени места и общини. Ние категорично трябва да спрем това. Затова всяка новозапочната постройка категорично ще бъде премахната”, добави Гавалюгов. За целта той е издал заповед, която важи и селата в общината. Всеки месец ще се преброяват живеещите във въпросните махали и ще се сверява тяхната адресна регистрация. На тези проверки ще присъстват служители на Дирекция от „Сигурност и обществен ред” към Община Ботевград, кметът на съответното село, представители на РУ на МВР-Ботевград и на Жандармерията. „Жителите на тези квартали трябва да усетят, че има власт, ангажирана с техните проблеми и освен, че искаме да намерим решение за техните проблеми трябва да знаят, че те имат и много отговорности, като трябва да спазват определени правила и ред, щом са решили да живеят в община Ботевград”, категоричен е кметът Иван Гавалюгов.Той съобщи, че съвсем наскоро в общинската администрация е постъпила подписка за тормоз със силна музика, идваща от махалата на ул. „Оборище” във Врачеш. По случая е направена проверка и са предприети съответните действия.

Вече са предприети действия за заснемане на имотите на ул.”Оборище” , за да се установи на чия земя са изградени, защото по думите на кмета там има общински, частни и земеделски имоти. Впоследствие ще се предприемат стъпки за сключване на договори за наем, които да са основание за сключване на договори и с ЧЕЗ за ползване на електричество. „Тези хора трябва да започнат да заплащат и една голяма част от тях твърдят, че имат такава готовност”, добави кметът Гавалюгов.




Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (3) (10)
    1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 15:31

    Koi si ti be

    • (8) (1)
      1. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 16:20

      ми ти кой си бе мангалллллл

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 02:55

    Трябва не само за нови да се следи, а да се провери законността и на съществуващите постройки,къщи и т.н. и ако няма наличен документ багера да захожда!

  • Отговори (9) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 07:36

    Проверявайте и циганите в с.Трудовец, ул Янтра 2, свирят денонощно, не ги плаши нищо

  • Отговори (8) (1)
    4. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 07:55

    Samo trepane na tazi zgan i niama da ima nikakva muzika

  • Отговори (1) (5)
    5. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 08:32

    Ot to kmet nishto ne stava kak sa kazala xora ta che I chep za zele ne stava ot nego toi I ne kt ciganete nali toi ne krde

  • Отговори (8) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 12:20

    Този кмет бе избран от хора, които вярват в неговите усилия

  • Отговори (0) (4)
    7. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 14:48

    Какви усилия тоя освен да прави траби на Вальо Златев друго неможе

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 22:21

      Хаха, нещо го бъркаш с джуджака Мартинчо Тинчев...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete