Петък, 26 Април 2024, 22:30

Влизаме в Сърбия само с отрицателен PCR-тест

28 Ноември 2020, 11:03
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1227 0


Българските граждани, които влизат на територията на Република Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест. Той не трябва да е по-стар от 48 часа и да бъде издаден от национална референтна лаборатория.

Според Инструкцията на министъра на здравеопазването на Сърбия изискването за отрицателен RT-PCR тест няма да се прилага по отношение на чуждите граждани на съседни страни, които са жители в пограничните райони и които извършват селскостопански дейности или работят на територията на Република Сърбия, на които работодателят от Република Сърбия им е издал документ за трудова заетост, при условията на реципрочност.

Преминаващите транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест. Транзитното преминаване се ограничава за период не по-дълъг от 12 часа от момента на влизане на територията на Република Сърбия.

От 24.11.2020 г. в Сърбия са в сила следните рестриктивни мерки: работното време на ресторанти, кафенета, клубове, търговски обекти и молове е ограничено от 18.00 ч. до 05.00 ч. Задължително е носенето на защитна маска на закрито, както и на открито, ако дистанцията между хората го налага. Забранява се събирането на повече от 5 души на закрито и открито пространство, освен във фирми, училища, магазини и подобни обекти. Дава се възможност за работа от вкъщи, където това е възможно. Въвежда се строг контрол за носенето на защитни маски в градския транспорт, както и стриктен контрол върху изпълнението на домашната карантина (самоизолация), както и всички други действащи противоепидемични мерки.

Въведените мерки са за период от 10 дни, след което ще бъдат преразгледани предвид развитието на епидемиологичната ситуация.

Със заповед на министъра на здравеопазването, до 30 ноември, сръбските граждани се допускат на територията на страната ни без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete