Четвъртък, 9 Май 2024, 20:30

ВМРО-Костинброд отбеляза Независимостта с шествие

23 Септември 2017, 10:45
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1336 0


За поредна година структурата на ВМРО в Костинброд отбеляза Денят на Независимостта с факелно шествие. Тази година мероприятието премина без музика, скандирания и възгласи. Това решение беше взето в знак на подкрепа на благотворителната кампания за борещото се за живота си дете, както и в знак на уважение към наскоро починал младеж. 
Шествието тръгна от клуба на ВМРО, премина пред сградата на общината и завърши на централния площад "Иван Вазов". Пред паметника на загиналите във войните от община Костинброд под звуците на националния химн горяха десетки факли. Председателят на ВМРО-Костинброд и общински съветник Николай Борисов изтъкна силните страни на българската дипломация около обявяване на Независимостта и даде думата на народния представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Той поздрави с националния празник всички присъстващи и отчете провъзгласяването на Независимостта като една от малкото безкръвни важни прояви в нашата история.
Венец от името на ВМРО беше поднесен на паметника.
Сред официалните гости, уважили шествието, освен Юлиан Ангелов бяха и заместник-председателя на Общински съвет-Костинброд Анна Радовска, кметът на с. Драговищица Албена Виденова, председателят на Общински съвет-Елин Пелин Николай Плещов и председателят на ВМРО за София-област Богомил Бранков.
На път за шествието момчета от софийската организация пък спират да помогнат на семейство, пострадало при катастрофа. Младежите откарват в болница баща с пострадалото си дете. Тяхната кола е била ударена отзад от водач от ромски произход, с което е причинил верижна катастрофа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (228)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete