Петък, 26 Април 2024, 16:36

Водата в две детски градини е опасна за здравето

23 Октомври 2017, 13:50
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1741 1


Без особени пояснения, община Елин Пелин съобщи тревожните данни на своята фейсбук страница. Регионална здравна инспекция - Софийска област е предоставила копия от резултатите от водни проби за територията на община Елин Пелин, взети от централни водоизточници, разположени по цялата територия на общината. За периода януари - август 2017 г. са анализирани 84 броя проби по постоянен мониторинг, за които не са регистрирани отклонения по наблюдаваните химични и микробиологични показатели. По заявка на Община Елин Пелин са взети проби от следните обекти: гр. Елин Пелин - ДГ "Радост", с. Габра - ДГ "Детелина", с. Гара Елин Пелин - ДГ "Слънце" и са направени анализи на същите. Отчетени са отклонения в детските градини в с. Гара Елин Пелин и с. Габра. В тази връзка има Заповед от кмета на Община Елин Пелин - доц. Ивайло Симеонов, водата да не се използва за питейни нужди и приготвяне на храна за лицата, които посещават или работят в горепосочените учреждения. Общинската администрация не обяснява как проблемните проби са отчетени само в учебните заведения, след като те са свързани с цялостната водопреносна мрежа в населените места, а нямат собствен водоизточник.
След тези резултати Общината се ангажира да снабди детските градини в с. Гара Елин Пелин и с. Габра допълнително с вода за готвене, докато резултатите не бъдат в норма. Кметът Ивайло Симеонов вече е разговарял с Никола Нитов – управител на областното „В и К“, който е предприел бързи мерки за отстраняването на проблема. Резултатът от тези мерки ще се установи от резултатите на следващите проби, за които жителите на общината ще бъдат информирани.
Проблемите с доставянето на питейна вода в общината са дългогодишни, а идея как администрацията да се справи с този проблем няма. През вчерашния ден, заради авария на централния водопровод между гара Елин Пелин и Лесново, жителите на гарата и части от Нови хан отново останаха без вода, а след като водоподаването бе възстановено от чешмите течеше кал.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 12:53

    "Общинската администрация не обяснява как проблемните проби са отчетени само в учебните заведения, след като те са свързани с цялостната водопреносна мрежа в населените места, а нямат собствен водоизточник." Е те тук се създава бизнес за доставчиците на трапезна вода в градините.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete