Петък, 26 Април 2024, 15:26

"VOLIMO TE CECA" върху българския трикольор

30 Август 2021, 18:36
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 968 2


Една снимка (на фотографа Павел Стоянов, която ползваме с негово изрично съгласие) се разпространява в Интернет пространството и предизвиква вълна от коментари.

Снимката е направена по време на концерта на сръбската певица Цеца Величкович, който се състоя в гр. Сливница на 28-ми август (събота), и който бе с благотворителна цел. Фенове на Цеца Величкович издигнаха българския трибагреник върху който бе написано на сръбски език "VOLIMO TE CECA".

Направеното от тях обаче е поругаване на национален символ и чл.108, ал. 2 от Наказателния кодекс предвижда следното: "Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето, или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до 2 години или с глоба до 3 хиляди лв.

Не е за пренебрегване и историческият факт, че именно край Сливница и Драгоман се провеждат най-тежките сражения по време на Сръбско-българската война през 1885 г., когато България е нападната вероломно от западната ни съседка. Населението на Сливница дава множество свидни жертви във войната и в района има изградени няколко паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Добре е тези факти да се знаят от нашите съвременници, за да не се допускат подобни унизителни и обидни за България и за народа ни ситуации.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 30 Август, 22:08

    Загубеняци!

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 30 Август, 22:18

    Повече от загубеняци продажници.!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete