Петък, 26 Април 2024, 17:30

Яя Туре постави ултиматум на Манчестър Сити

20 Март 2013, 13:22
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1954 0


Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре заплаши, че ще напусне през лятото клуба, ако до няколко дни не подпише нов договор.

Националът на Кот Д'Ивоар е бесен, че в последните няколко месеца преговорите между него и ръководството за контракта му са в тотален застой.

Агентът на футболиста Дмитрий Селюк разкри, че ако до няколко дни неговият клиент не парафира нов контракт, тогава през лятото ще си тръгне.

"Ако той подпише нов договор в следващите дни, тогава всичко е окей. Ако обаче това не стане, тогава няма да чакаме повече и ще започнем преговори с други отбори", коментира Селюк, цитиран от "Сън".

"Ще изчакаме няколко дни и ако нещата не се получат до събота, ще кажем на Сити: "Окей, благодарим ви. Яя ще напусне през май месец".

"Честно казано не мисля, че той ще остане в Сити. Не става въпрос просто за пари. Той иска да напусне поради много причини".

"Туре е един от най-добрите футболисти на отбора, но не чувства достатъчно уважение от съотборниците си. Само Роберто Манчини го уважава".

Бившият футболист на Барселона прибира в Манчестър Сити умопомрачителните 220 хиляди паунда на седмица.

Селюк обаче настоя, че Яя не е поискал увеличение на заплатата, а просто държи да парафира нов договор с отбора.

Самият футболист е готов да използва правилата на ФИФА, за да напусне клуба със свободен трансфер.

Те посочват, че ако даден футболист не подпише нов договор до края на третата година на настоящия си контракт, тогава може да откупи последната си година от договора, като плати заплатите, които ще прибира, на ръководството, и по този начин да напусне без трансферна сума.

"Това е много странно, през цялото време бяха обсъждани само малките детайли. Може би, ако собственикът на Сити говори с Яя, тогава той ще разбере цялата ситуация. Мисля, че той не знае какво се случва", каза още мениджърът на футболиста.

Новината, че Туре може да напусне, със сигурност ще предизвика сериозен интерес от големите европейски клубове, като ПСЖ, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Челси.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete