Петък, 26 Април 2024, 15:46

За първи път в КЕЕ-Ботевград изравнително обучение до степен „Професионален бакалавър – инженер”

8 Юни 2018, 15:26
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3257 12


За първи път от новата академична 2018/2019 година студентите на Колежа по енергетика и електроника-Ботевград към Технически университет-София ще имат възможност да направят изравнително обучение до степен „Професионален бакалавър – инженер” към Технически университет-София, на територията на колежа. Специалността, в която ще могат да продължават обучението си по-нагоре е „Автоматика и информационни технологии” - в рамките на три семестъра изравнително обучение към филиала на Технически университет - Сливен, като преподавателите ще идват в Ботевград. Това съобщи доц. д-р Павлинка Радойска, ръководител на катедрата в КЕЕ. По думите й активната кандидатстудентска кампания е през месеците юли и август.На този етап обаче има вече записали се няколко кандидати.

Кандидат-студентите ще могат да се записват в една специалност - „Приложна електронна и компютърна техника”. Дъържавната поръчка е за 48 студенти в редовна форма на обучение, провеждаща се в специален режим – събота и неделя, с цел студентите да съчетават учене и работа, посочи доц. Радойска. На всеки 10 дни през семестъра студентите имат целодневно обучение, за да се направи пълният хорариум. Крайният срок за записване на кандидат-студентите е 27 август 2018г. Освен от Ботевград, интерес проявяват много кандидати от София, защото специалността е доста атрактивна, заяви ръководителят на катедрата, както и от Монтана, Лом, Плевен и други градове на страната.

Кандидатстването става с диплома за завършено средно образование.

На 28 август 2018 г ще се проведе тест по математика, но ще се признават оценките от матурите по математика или физика, или български език и литература, което означа, че кандидат-студентите може да не се явяват на изпит. Ще се признават също оценките от изпитите по математика в други ВУЗ-ве. „Може също човек да има оценка от матура и да се яви на изпит при нас по математика. За образуването на кандидатстудентския бал се избира оценката, която е по-изгодна за кандидата”, добави доц. д-р Павлинка Радойска.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Юни, 22:27

    Няма такова измислено нещо като 'професионален бакалавър - инженер'. Срам и позор за българското образование.С такива измислици вече титлата 'инженер ' не значи нищо.Срам.

  • Отговори (7) (1)
    2. добавен от: Анонимен 8 Юни, 23:24

    Абсолютно вярно, напълно измислено образование. Завършват хора които не могат да си завържат връзките на обувките. Които не го е записал тои не го е завършил

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 9 Юни, 12:43

      Хората със самочувствие би трябвало да познават българския правопис, да знаят кога се пише "и" и кога "й" и да слагат препинателните знаци където трябва.
      Пише се "Който не го е записал, той не го е завършил."
      При това положение и Вашето средно образование е под въпрос.

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 16:02

      Мога да ти кажа, че над 40 % от записалите 1-ви курс не могат да стигнат до държавен изпит. Като ти гледам правописа и ти не си по умен от тях, така че си живей с мисълта, че всеки който го е записал го изкарал. Колежа е страхотен и по нищо не отстъпва от други доста по-именити колежи и университети.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Юни, 06:54

    Измислено училище.......

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Павлинка Радойска - ръководител катедра ЕКСТ на КЕЕ към ТУ-София 9 Юни, 10:37

    Извиняваме се за притеснението, причинено на нашите студенти. Има малка грешка в статията. Слиед като завършат изравнителното обучение, студентите ще получат диплома за "ИЖЕНЕР БАКАЛАВЪР".

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Г.Л. 9 Юни, 14:58

    Колежа е на ниво и всички преподаватели са добри професионалисти и от колежа излизат добри кадри по специалността и много хора са си намерили добра работа . Благодарение на преподаватели и най вече на Колежа по енергетика и електроника БОТЕВГРАД

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Юни, 23:16

    Чудесен екип преподаватели !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Объркана е статията това е продължение до бакалавърр 14 Юни, 20:40

    Объркана е статията това е продължение до бакалавърр

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Колежа е невероятен 14 Юни, 20:42

    Колежа е невероятен и нека дойде един да се опита да ме обори че който го е записал той го е завършил и ще го натикам на куче в гъз! Колежа е на нивото на техническия университет и всичко в него е на ниво като за европейски колеж! Който има желанке да научи нещо ще има тази въЗможност!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: bravo 22 Юни, 22:44

    bravo

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Nedyalko Peshev 14 Юли, 07:26

    Колежа е много добър. Учих в него от 2005 до 2008 година. След това още 3 години в ТУ София, защото тогава беше така. Мога да кажа, че нивото е много добро и който иска да научи нещо има условията за това.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete