Вторник, 19 Юни 2018, 21:00

Задържаната за трафик на хора Анелия Велева освободена от ареста

26 Юли 2017, 22:38
(2) (0)
България - Новини
Прочетена: 790 0

Районният съд в Пловдив освободи от ареста една от задържаните от разбития канал за трафик на бежанци край Пловдив. Координаторката на партията на Валери Симеонов за Костинброд Анелия Велева, беше освободена с мярка подписка. Другите петима души остават в ареста.

Четирима мъже и две жени са сочени за организатори на канала за трафик на мигранти. Сред тях е бивш полицай от специалните части и бившата кандидат-депутатка от партията на вицепремиера Валери Симеонов Анелия Велева.

Според обвинението престъпният канал е ръководен от друга жена – 37-годишната Калина Иванова от Хасково. Мигрантите й платили по 600 евро, за да бъдат превозени от Турция до Сърбия. Карали ги с кола със специален режим на движение, като тези на националната служба за охрана. Самата Велева помагала в организацията на транспорта, но не и според баща й.

Според близките й тя нямала нужда да печел от трафик на бежанци, защото изкарвала достатъчно от бизнеса си с чанти и обувки. В партията на Валери Симеонов чакат следствието да приключи, за да решат бъдещето на Анелия Велева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (109)
70% Complete
Не подкрепям идеята (98)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (176)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (174)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete