Вторник, 19 Март 2024, 11:31

Задава се сериозна криза с автобусния транспорт в Община Драгоман

3 Август 2020, 17:01
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1659 1


За пореден път темата за автобусния обществен транспорт на територията на Община Драгоман и свързаността със столицата бе разисквана на заседание на общинския съвет. Само преди около месец бе прекратена поредната обществена поръчка за избор на изпълнител за обществен транспорт. Документи за участие в процедурата бяха подадени единствено за републиканската обществена мрежа от алдомировската фирма „Единство-Стоянов и сие”. Тя обаче бе отстранена от участие заради нередности в документацията.

Това налага отново за пореден път да се подпише временен договор, за шест месеца, без обществена поръчка със заповед на областния управител.

Такъв договор, ще се подпише с фирмата Юнион-Ивкони до края на годината. Това е фирмата която извършва обществения автобусен превоз на пътници от вече почти 2 години, но само с временни договори. Същата фирма преди няколко месеца получи и дофинансиране от общинския бюджет. Сега отново на сесия на съвета бе отпуснато още допълнително дофинансиране.

Същевременно разписанието от общинската транспортна схема не се изпълнява. Хората от селата нямат транспорт до общинския център, камо ли до столицата.

Процедурата е такава, че това е последния път, в който може да се подпише такъв временен договор без обществена поръчка.

Този договор ще изтече в началото на идната 2021-ва година и дали, ще има автобусна транспортна връзка на град Драгоман и селата от общината е под огромна въпросителна ! 



Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Българин 4 Август, 16:53

    За Калотина ще има ли транспорт?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (50)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (92)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (22)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (16)
70% Complete