Петък, 26 Април 2024, 13:04

Заключителна дейност по проект "Твоят час" в ОУ "Васил Левски" с. Видраре - Вече мога да чета и пиша като другите

9 Юни 2017, 10:44
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3428 2


На 08.05.2017 г. в компютърната зала на ОУ „Васил Левски“, с. Видраре се състоя заключителният етап от дейността на групата „Чета и пиша като другите“ по проект „Твоят час“ на МОН за ученици с обучителни затруднения по БЕЛ от 5 и 6 клас. Под ръководството на госпожа Боряна Николова те презентираха уменията си под формата на годишен изпит в 2 направления:
• Чета като другите
• Пиша като другите

Гости бяха представители на кметството, на клуба на инвалидите, родители, учители и ученици от прогимназиален етап.
Учениците четоха фрагменти от изучаваната поема „Хайдути“ на Христо Ботев. Техни съученици , които не са в групата, четоха също откъси от поемата , за да се направи сравнение дали децата с обучителни затруднения вече четат като тях. После отговаряха писмено върху бели магнитни дъски на въпроси от изучаваните предмети. Те показаха и умения за четливо и вярно писане, а някои от тях демонстрираха вече обработен и красив почерк.

Групата беше подготвила и изложба по краснопис – Химн на Кирил и Методий, преписан четливо и красиво от всичките участници на части върху цветна хартия.
До всеки ученик седеше родител, който наблюдаваше работата на детето си и го окуражаваше. За верността на написаното следеше по един проверител – ученик от 5 и 6 клас.

Изпитът беше емоционален, от вълнение някои допуснаха правописни грешки , но бързо ги коригираха с помощта на проверителите. Така двете страни можеха да направят самооценка на уменията си по четене и писане и да се равнят с другите. Учителите също видяха , че с повече усилия добрите резултати са постижими.
Директорът изрази задоволство от видяното и награди участниците в групата с по една книга „Най- хубавите български приказки“ като им пожела четенето да продължи и през лятото.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Кочо 10 Юни, 19:16

    браву на футболиститй

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 02:24

    Кочо, разхождаш се из целия сайт и ги ръсиш, каквито ти паднат. Понякога имаш и добри попадения. Но много свински ги пишеш, брато. Така не си интересен. Само затрудняваш хората с шантавото си писане. Често нищо не ти се разбира и другите направо те подминават. Пиши човешки, ако искаш някой да те чете.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete