Петък, 26 Април 2024, 13:23

Законодателите в атака срещу мобилните оператори

11 Декември 2011, 10:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1006 0


По-солени глоби за мобилните оператори, които нарушават правата ни като потребители. Това предвижда Законът за електронните съобщения, който се очаква да бъде приет на второ четене идната седмица. Проектът атакува бавната преносимост на телефонните номера. С друг закон се готви и забрана на нежеланите есемеси за участие в игри.

У нас можем по желание да сменим един оператор с друг като запазим стария си номер. Някои оператори обаче не успяват да свършат това за седмица и има съмнения, че така изкуствено задържат клиенти. Според промените в закона това забавяне може да им донесе глоба от 5 000 до 60 000 лева. В Асоциацията на потребителите са получавали оплаквания и за отказ за пренос на номер.

По закон мобилните оператори вече ще са задължени да предупреждават клиентите си, когато стигнат до 90% от месечния си лимит. Ще бъдем освободени и от неустойки. Когато подписват нов договор абонатите вече ще могат да го прекратят в срок до седмица без да плащат. Управляващите очакват през пролетта и друга промяна - да паднат цените на услугите с около 20%.

Потребителите пък най-много недоволстват от надписване на сметките, високите цени и неясни фактури. Есемесите, с които ни агитират да участваме в различни телевизионни игри, ще бъдат, вероятно, забранени със Закона за хазарта, който сега е в проект.

Източник: btv.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete