Събота, 25 Май 2019, 14:48

Зам. областният управител Николай Борисов: растящият брой на циганите в Своге не е проблем според зам. кмета

28 Ноември 2018, 08:37
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2375 6


Според Валентин Михайлов – заместник кмет на община Своге, увеличаването на броя на циганите в общината не е проблем за населеното място. Това той сподели пред заместник областния управител на Софийска област Николай Борисов на среща в община Своге, по повод зачестилите сигнали за незаконни строежи и увеличаване броя на каруците в града. По думите на Михайлов циганите в Своге за момента са над 800 души и той не вижда заплаха в това за обществения ред и сигурност. На срещата, инициирана от Николай Борисов, бяха коментирани и нивото на битовата престъпност в общината и проблемът с труднодостъпните вили, които често стават обект на посегателства.

Проверка на място до тунел 8 (срещу бензиностанция „Лукойл“) в гр. Своге констатира, че в непосредствена близост до тунела и ЖП линиите са разположени нерегламентирани постройки и каруци. Това създава предпоставка за инциденти и произшествия и е рисков фактор за преминаващите влакове и пътници. Има проблем и със замърсяването на района от страна на незаконно живеещите там. Както заместник кметът Михайлов коментира – „теренът и боклуците се почистват редовно“. Може би това е за сметка на редовните и изрядни данъкоплатци?

Според заместник областния управител Николай Борисов е крайно време да спре да се гледа на циганите като на гласоподаватели, а да бъдат адекватно обхванати и включени в социални дейности, програми за заетост и професионално обучение и социализирани в образователната система, с цел повишаване стандарта им на живот.

Редно е общинските ръководства активно да се заемат с разрешаване на проблеми, свързани с незаконните постройки, които противоречат на редица национални и общински нормативни актове.

Николай Борисов твърдо стои зад идеята, че законите в Република България важат еднакво за всички и трябва да се прилагат с еднаква сила независимо от произхода и социалния статус.

Видно е, че държавата прави каквото трябва за справяне с битовата престъпност – законови промени, повишаване броя на служителите в полицейските управления, оборудване със съвременни автомобили, но въпреки това е редно и общинските ръководства да изпълнят задълженията си.Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Данъкоплатец 28 Ноември, 20:54

  Охооо то на турчина и пиката винаги им е малко,скоро ще има избори,а им трябват гласове.

 • Отговори (4) (0)
  2. добавен от: Наблюдател 28 Ноември, 20:57

  Силно искам група мангасари да влезнат в къщата на пиката,и да го оберат и да го е..т.Тогава да го питам дали са малко.

 • Отговори (3) (0)
  3. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 00:10

  ДупедавцИ! !!!!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Wesd 30 Ноември, 17:08

  Свършиха имотите. Сега почват гласоподавателите за да лапат европари

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Неизвестен 7 Декември, 19:01

  ми елате да ми видите двора сяка година го чистя и е пълен с боклуци .. какво чистите ако не е тайна ? :x :x

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 9 Декември, 13:36

  Няма по-мизерна община от (община своге) :o: :o: :lol: ахахах

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (6)
70% Complete
Не (1)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (2)
70% Complete