Събота, 27 Април 2024, 07:26

Занимание с учениците от ОУ „Васил Левски“ гр. Правец по програма „Работа на полицията в училищата“

25 Януари 2019, 13:33
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1850 7


На 21.01.2019 год. в ОУ „Васил Левски“ гр. Правец се проведе първото за годината занимание с ученици от 4-ти и 5-ти класове по програмата. Инспектор ДПС Людмил Павлов представи пред учениците презентация и урок на тема „Агресията в училище“.
По време на заниманието той обърна специално внимание на проблемите: какво най-често предизвиква агресията сред подрастващите; какви са последиците от нея, както за насилника, така и за жертвата; как да се справят децата с нея; какви превантивни мерки могат да бъдат предприети. По време на беседата учениците взеха активно участие, като зададоха много въпроси на инспектор Павлов, свързани с техни преживявания. Разгледаха заедно с инспектора различни конфликтни ситуации и обсъдиха различни адекватни действия, които да им помогнат да избегнат сериозни последици, ако са замесени по някакъв начин.
След края на беседата и инспектор Павлов, и у чениците изразиха задоволството си от проведеното занимание. Заключението бе, че такива срещи са изключително полезни. По програма „Работа на полицията в училищата“ предстои да се проведат още занимания в ОУ „Васил Левски“ гр. Правец.
Инспектор Павлов сподели, че през месец февруари ще обърне специално внимание на училищата в с. Осиковица и с. Джурово, тъй като до него са постъпили сигнали от директорите на двете училища, че все по-често се наблюдават прояви на агресия между подрастващите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 20:27

    Полицията няма работа в училище.
    Има училищни психолози и педагогически съветници, които да се занимават с тези дейности.
    Излишно е ако няма конкретни случаи да се мотаят полицаи в училищата.

  • Отговори (10) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Януари, 09:23

    Напротив... полицията дори е закъсняла да влезе в училищата. Педагогически съветници няма, качествени психолози също, голяма част от родителите имат нехайно отношение към децата си, повечето учители са незаинтересовани от случващото се... Ако полицаите могат да бъдат полезни, защо да не работят с децата в училищата. Пък и този полицай е инспектор "Детска педагогическа стая", това му е работата.

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Януари, 18:40

    Дете,което има за пример в къщи нахални и безочливи родители,които се канят непрекъснато как ще бият някой,коя институция ще го превъзпита?

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Януари, 19:59

    Детето ми се прибра вкъщи възхитено от срещата си с този господин. Разказа ми как е осъзнала колко лошо се е държала със своя ученичка, че е осъзнала колко грешно е постъпила, и че повече не би правила подобно нещо. Изненадана съм от реакцията на дъщеря ми и от това колко впечатлена е останала от срещата с полицая. Ако училищното ръководство има възможност да кани по-често този човек в училище за да разговаря с децата ни. Явно те го харесват и приемат.

  • Отговори (5) (0)
    5. добавен от: Дидка 27 Януари, 12:30

    Браво на полицията,че се зае с това браво.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Януари, 01:41

    Към общината и господин кмета на гр.Правец.В жк.Север на площадката пред бл.204 няма улично осветление.Възможно ли е техници да дойдат да проверят или ще е тъмно.Все тук има проблем с осветлението.Свети известно време и изведнъж проблеми или майсторите, които отстраняват проблемите нищо не разбират или всички кабели трябва да бъдат сменени. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: ьь 1 Февруари, 14:53

    Идват едни в пенсионна възраст, един работи и 5-6 го гледат упряни на някой инструмент.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete