Понеделник, 29 Април 2024, 20:58

100 лева великденска добавка за пенсионерите под прага на бедността

12 Април, 11:30
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1640 13


Народното събрание одобри великденска добавка от 100 лева за 534 хиляди пенсионери, чиито доходи са под линията на бедността. Само ПП-ДБ се въздържа от подкрепата за предложението, докато ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и "Възраждане" гласуваха "за".

Добавката ще бъде финансирана със средства от бюджета на държавното обществено осигуряване, съобщиха от НОИ, уверявайки, че това няма да застраши увеличаването на пенсиите с 11% от 1 юли, според швейцарското правило.

Предложението на БСП за диференциране на добавките бе отхвърлено, тъй като би бил необходим трансфер от бюджета, а в момента държавата има служебен кабинет. Дебатите преди гласуването успяха да включат разисквания на различни скандали, точно като в предизборна обстановка. Дори козунакът без глутен на Линда Петкова - съпругата на Кирил Петков се превърна в обект на обсъждане.


Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (22) (1)
    1. добавен от: Георгиев 12 Април, 12:40

    Хората, които са се осигурявали на реален доход и не са вземали пари под масата, ще получат чашка студена вода. Пари дават на цигани и марди, дето нямат и ден трудов стаж за държавата. Срамота! Плюя на тая държава, дето я няма.

    • (0) (3)
      1. добавен от: Анонимен 13 Април, 07:23

      Еи расист обиждаш на цигъни амъ ем иадеш мукар ем теп Европа изгони баклюк ван от Европа расист такав

    • (2) (0)
      2. добавен от: Чичо Адолф 13 Април, 12:19

      1/2 Немците сега са решили да използват Аушвиц, като музей, утре може да решат друго.

  • Отговори (6) (2)
    2. добавен от: Атанасова 12 Април, 13:02

    Точно така е.Аз лично познавам такива хора.Аз съм си плащала до стотинка осигуровките,а те се осигуряваха на минималната заплата и останалите в плик.И тогава баха добре,а сега реват, че им били малки пенсиите.Няма оправия при такива скапани управници, които мислят само как да крадът.Нестига ,че са безмозъчни същества,ами, и безжалостни.Не можаха ли да дадат пропорционално на всички.Еднитее ще си купят 3-4нг.агнешно,а другите не се облизват пред витрините.

  • Отговори (9) (1)
    3. добавен от: Анонимен 12 Април, 14:23

    Нали виждаме какво се случва последно време в станата ни, нищо ново цял живот е било така, нищо не се е променило, а що се отнася до тези великденски добавки прави са хората, аз се пенсионирах с 44 години трудов стаж, други едва събраха 15 действително отработени години или пък осигурени на МРЗ, другите вземали по разни скрити ведомости и накрая малко им били пенсиите. Знайте, че много работодатели го правят, но проверяващите си затварят очите, познайте защо? Много често дават просяци по на седемдесет и кусур години, които нямали пенсии, питам как така аз имам, а те нямат, като на онова време, рядко имаше някой да не работи.

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Анонимен 12 Април, 15:41

    Крайна несправедливост,без да имаш особен принос,да получаваш празнични бонуси,отвратително политическо мислене и поведение!

  • Отговори (4) (2)
    5. добавен от: Анонимен 12 Април, 16:55

    Да ви Пи.кам на държавниците!

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Коклюш 12 Април, 17:33

    Мдааа...точ тъй...по правилното е никому...тоя мръснишки скапан народец не заслужава нищо...е има тук там и читави ама жалко.

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 12 Април, 17:49

    ,#6,народът не е мръснишки и скапан,т.н. ни политически елит е с грешна политика,да не кажа нещо по-лошо!

  • Отговори (3) (1)
    8. добавен от: Анонимен 12 Април, 17:59

    Ама, хора, на бедните пенсионери ли завиждате за еднократен бонус за годишен празник?! Ами подпомагат се бедни хора, не по-богати. И много от тези хора са работили с редовни осигурителни доходи, за да имат право на пенсии, но поради здравословни или други причини нямат пълен стаж за по-високи пенсии. Има богати пенсионери с пенсии по-високи от средната работна заплата или богати по други причини. Ама такива нямат нужда от помощи. Можеха да дадат и на други пенсионери с пенсии малко над линията на бедност. Ама как да дадат на всички пенсионери, като ПП-ДБ предизборно са си дали на себе си и на своите хора тлъсти бонуси? Как, като с техните конституционни промени оставиха парламента да работи и след сваляне на редовното правителство и да получават тлъсти заплати? Щели да излязат в отпуск за изборите, ама заплати ще им текат...

  • Отговори (2) (4)
    9. добавен от: Анонимен 12 Април, 19:21

    Прочетете и в сайта на Веселина Томова, "АФЕРА.БГ" за вчерашния саботаж с изключен софтуер на митницата, докато е дежурен митничар, близък до арестуваните контрабандисти. По информация от техни източници, това е било саботаж, който да блокира възможността за технически контрол на 8 камиона с контрабандни стоки, които били преминали границата откъм Одрин. Парламентарист се е изказал, че няма възможност за прехвърляне на парични средства към НОИ за повече пенсионери. А коментиращ с псевдонимът "СИД" пише, че вероятно парите от контрабандните стоки, преминали при вчерашния саботаж на границата, може би са били достатъчни за бонуси на пенсионери...

  • Отговори (0) (2)
    10. добавен от: Анонимен 12 Април, 21:53

    500 000 ще получат бонус значи те ще гласуват,а 1 500 000 няма да получат и затова мисля да не гласуват и тогава да ги видя тези горе какво ще гласуват другият път :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete