Четвъртък, 2 Май 2024, 13:32

12-годишно ромче също участвало в зверския побой над починалия Стоян

9 Март 2015, 21:22
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 9952 215


Софийски Окръжен съд остави в ареста двамата, обвинени.
Ромите, пребили до смърт 64-годишния Стоян Иванов в Правец остават в ареста. Това реши Софийският окръжен съд, който днес гледа мерките за неотклонение на двамата обвиняеми-15-годишният Мартин Райков, ученик в Ботевград, и 18-годишният Йоко Йонов, безработен циганин с основно образование.
Припомняме, до фаталния петък се стига, след като младежите се закачали с група преминаващи деца. 64-годишният мъж защитил децата.
Според адвокатите на подсъдимите, Стоян е подгонил хлапетата и хванал Йоко. Точно в този момент останалите момчета дружно скачат и погват Стоян с множество ритници и юмруци в главата. Това довежда до тежка черепно-мозъчна травма, от която Стоян умира.
Държавното обвинение поиска най-тежката мярка "задържане под стража" за двамата обвиняеми. Прокурорът се мотивира с това, че престъплението се явява тежко умишлено, за което законодателят предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. На второ място и за двете момчета доказателствата сочели, че са извършители на деянието и могат да се укрият, ако бъдат пуснати.
Според адвокатите на двамата обвиняеми, не може да се посочи кой точно е нанесъл фаталния удар върху главата на Стоян. Днес стана ясно, че в мелето е участвало и трето ромче - 12-годишно. Тъй като то е малолетно, не могат да му бъдат повдигнати обвинения.
Защитата на Мартин, адвокат Миглена Тошева, обясни, че разпитаните непълнолетни свидетели на случката не твърдят, че той е ударил смъртоносно жертвата. Освен това, той се върнал, за да пита пострадалия как се чувства. Това според юриста означава, че Мартин може да не е бил там, когато главата на Стоян отнася последния удар.
Адвокат Станиш Златков пък посочи, че по-лека мярка като "домашен арест" би била адекватна спрямо клиента му Йоко Георгиев.
"Искам на свобода", бе единственото, което сподели пред Темида Йоко, а Мартин допълни: "И аз искам на свобода". За сега обаче двете момчета остават в ареста, освен ако не обжалват решението на съда в тридневен срок. Ако това се случи, съдът предвиди  заседание на 17 март.


Източник: http://m.news.bg/, СНИМКА: Гергана Вутова

Ключови думи: Стоян Иванов

Подобни новини

Коментари (215)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:29

    koi im dade pari za advokati na tezi mangali mnogo interesno........

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: SS 9 Март, 21:30

    На сто процента тези 2те мангалета са пребили човека, който е бил бивш полицай. Просто прикриват големите чернилки , но и на тях няма да им се размине. с м ъ р т за черните нинджи

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:33

    slujebni nazna4avat,zadaljitelno.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: gs 9 Март, 21:33

    pishe se rom chete se mrysen mangal

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:34

    Умрете цигани !!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:36

    Бивш полицай да бъде пребит от тези хилави циганета. :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:41

    Samo 10,20 godini zatvor li? Tezi trqbva da gi izkarat na centura na Pravec I da gi razstrelqt...

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:43

    Сега остава да кажат, че дванайсет годишният е причинил смъртта и да пуснат тези двамата от ареста.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:47

    Господа управляващи, става ли Ви по хубаво като четете този материал? Виждате ли какви убийци и престъпници възпитахте през последните години, мислейки единствено за своето облагодетелстване. Колко средства преминаха през ръцете Ви за така наречената от Г. Цветанова интеграция на ромите? Къде потънаха? На кого помогнаха, кого превъзпитаха или лустросаха семейните Ви палати? Вие се мислите за недосегаеми, имате високи огради, движите се с "придружители" - охранители, карате джипове, обличате се в скъпи костюми, носите лачени обувки и обядвате в луксозни ресторанти. Нооо толкова сте жалки, вие нямате сърца, нямате човещина, лицата са ви восъчни и бездушни. Колко жалко нали?
    Дали ще платите на защитниците - адвокати на тези убийци? Защо пък не, утре те ще гласуват за Вас! Но помислете: високите огради също се рушат, охранителите стават предатели, джиповете се амортизират, скъпите костюми избеляват, лачените обувки се късат, ноооо лицата, лицата не се променят! И по тях ще Ви познаем!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Март, 21:49

    ще ви шибам мангали ... ще минавам през казиното и ще ви почна от там та чак до фургоните ще свърша

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete