Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

188 430 са имащите право на глас в Софийска област на предстоящите Парламентарни избори

1 Май, 14:27
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 860 3


За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и Народно събрание, в Софийска област са образувани 409 секционни избирателни комисии (СИК), като избирателите са 188 430 за Народно събрание и 189 540 избиратели за Европейски парламент.

Организацията на изборите на 9 юни 2024 година бе обсъдена на работна среща на Областния управител Силвия Арнаутска с ръководството на 26 Районна избирателна комисия (РИК) и представителите на компетентните териториални структури в областта и столицата.

„Сигурна съм, че съгласно указанията на премиера Димитър Главчев за провеждането на честни избори, всички ние, в рамките на законовите ни правомощия и отговорности ще положим необходимите усилия, за да организираме безупречен и прозрачен изборен процес в нашата Софийска област“, заяви в началото на заседанието Силвия Арнаутска. Тя пожела успех и спокойна работа на представителите на всички институции в областта, като подчерта че те за първи път са изправени пред сериозното предизвикателство да организират едновременното провеждане на избори за Народно събрание и за Европейски парламент, а в община Божурище и на местен референдум.

Главният секретар на областната администрация Мая Цанова информира останалите участници в срещата, че вече са сключени съответните договори с Интер Експо и Конгресен Център, където ще работи 26 РИК в нощта след вота на 9 юни.
Ръководителят на териториалното звено на ГРАО в Софийска област Камелия Грозданова съобщи, че организацията за изборите се движи съгласно приетата с решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) хронограма.

Предварителните списъци са отпечатани в срок от ГРАО и вече са раздадени от областна администрация на общините в Софийска област. За вота на 9 юни изборните списъци са два като всички адреси на избирателните секции вече са въведени. Предстои да започне работа сайтът, в който гражданите ще могат да проверяват номера на избирателната секция, в която ще гласуват.

Секретарят на 26 РИК Екатерина Клечкова-Димитрова допълни, че предстои откриване на подвижни СИК.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 16:35

    Поредните 120 млн.лв. които напразно ще се похарчат за избори. Избирателната активност пада и расте вота "Не подкрепям никого". Социолозите отчитат, че избирателите са отвратени от алчността, корпоративните сметки, зависимостите на партиите и липсата на всякава иниациатива за решаване на проблемите, на обикновения народ.

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Май, 19:04

    За националната детска болница чакаме години, а през това време плащаме данъци. За детски линейки се събират капачки, а за избори има тяхната мамица корумпирана. Сега ще се молят да гласуваме за тях.

  • Отговори (4) (1)
    3. добавен от: Анонимен 1 Май, 19:13

    Много пари се хвърлят за изборите, но още повече се раздават за купуване на гласове. За това кметовете избрани на първи тур трябва да се цялостно ревизират..При тях е най големият теч на средства. При тях се опоскаха общинските бюджети..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete