Петък, 29 Март 2024, 00:31

3035 лв бяха събрани от благотворителен футболен турнир в помощ на Марти

28 Декември 2021, 17:18
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1831 3


Футболната общественост в Ботевград изрази за пореден път подкрепата си към малкия Марти, който страда от Детска церебрална парализа. На 27 декември се проведе благотворителен турнир по минифутбол на игрището с изкуствено покритие до зала "Георги Христов". Инициативата бе на неговите родители Йордан и Нора Йорданови. Дачи е любител на футбола, а повечето участници бяха негови приятели и част от футболното семейство на града. 3035 лв. бяха събрани след края на турнира, а парите ще отидат за лечението на Марти, което иначе върви добре и шансовете му отново да проходи и да бъде нормално дете са значително високи. 

В надпреварата се включиха 12 отбора, които премериха сили помежду си под знака на феърплея, спортсменството, добрия тон и приятелството. Турнирът премина без никакво напрежение и бе изцяло посветен на добрата кауза, което от своя страна със сигурност успя да стопли сърцата на участниците и на родителите на малкия Марти в този иначе доста студен декемврийски ден. Победител в надпреварата стана отборът на After Party, който в последните две години се заформи като властелина на минифутбола в Ботевград. Финалът за определяне на първото място бе изпълнен с качествен футбол, а самият двубой предостави прекрасен заряд, който даде един подобаващ завършек на футболния ден. На втората позиция остана тима на ФК Скравена, а трети завърши съставът на ФК Козаро, който в малкия финал наделя над ФК Светците. 

При индивидуалните отличия се определиха следните призьори:

Най-добър вратар: Христо Денкин (ФК Скравена)

Най-добър защитник: Мирослав Захариев (After Party)

Най-полезен играч: Цветелин Цаковски (After Party)

След края на турнира всички участници дружно позираха за обща снимка, с която не само отбелязаха успеха на събитието, но и показаха нещо много по-важно - че футболът не е просто игра, а е кауза, която сплотява, създава приятелства за цял живот и дори семейства. Един от най-разпознаваемите любители на футболната игра в града - Веселин Гетов - Джика изнесе силна реч след края на мероприятието, която успя да докосне присъстващите. Самият Йордан, по-известен сред приятелите си като Дачи, също използва момента да благодари на всички, които се включиха в благородната инициатива и за пореден път подадоха ръка на малкия Марти. По-късно и неговата съпруга - Нора използва трибуната на социалните мрежи, чрез която изказа своите огромни благодарности на всички въвлечени в реализирането на тази кауза - организатора Петко Петков, собственика на игрището Цветан Младенов, главният мениджър на БАМФ Пламен Божидаров, съдията Николай Николов, фирма "Никсметал", която е дарила сумата от 500 лв, както и на Веселин Гетов - Джика. Не на последно място тя благодари от сърце и на участниците и им пожела весели празници. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: минифутбол , футбол , благотворителен турнир

Коментари (3)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Декември, 23:52

    Успех Дачи

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Декември, 09:06

    Успех Дачи всичко ще се нареди защото си добър футболист и добър човек .Желая на твоето семейство мнаго здраве и щастливи мигове с вашият син!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Декември, 11:49

    Браво

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete