Понеделник, 27 Май 2024, 06:23

34-годишен сърбин, предизвикал ПТП при незаконен превоз на мигранти в района на с. Алдомировци, е привлечен към наказателна отговорност

20 Март 2023, 18:35
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 349 2


Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни действия по разследване във връзка с пътнотранспортно произшествие в района на с. Алдомировци.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство е привлечен гражданинът на Сърбия М.М. (на 34 години).

Около 23,50 ч. на 19.03.2023 г. мъжът управлявал лек автомобил, м. „Ситроен” на главен път в посока София – Калотина. Той превозвал 14 граждани от Афганистан и Иран. В района на с. Алдомировци, община Сливница, водачът нарушил правилата за движение по пътищата, като предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което била причинена смъртта на лице с неустановена самоличност.

Пострадалите при инцидента пътници са били незабавно транспортирани в болнични заведения в столицата.

По досъдебното производство са събрани доказателства за това, че непосредствено преди ПТП на управлявания от М.М. автомобил бил подаден ясен звуков и светлинен сигнал от служителите на Гранична полиция. Той не се подчинил и продължил шофирането, предизвиквайки пътния инцидент.

М.М. е обвинен за престъпления по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1 и по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК - причиняване на смърт при управление на моторно превозно средство и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на България с цел имотна облага.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София, като се установяват други участници в престъпното деяние

Източник: Апелативна прокуратура - София

Коментари (2)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Ивелина 20 Март, 20:13

    А защо е гонен и преследван въпросния ситроен и е причинена смъртта на невинен човек, нали може да се спре това още на границата или да се спре автомобила без дивашко преследване и кой ще поеме отговорност за загубата на човешки живот.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Март, 21:47

    Няма добра смърт и тези причинили смъртта на невинен човек, ще ги гризе съвестта до живот, има начин да не причиниш тази трагедия и виновника за смъртта на човека да бъде наказан и да има по добър начин за реагиране, защото това не е прецедент, но трагедията е налице.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

отговори
Да (31)
70% Complete
Не (18)
70% Complete
Ще бъде много трудно (8)
70% Complete
Не знам (4)
70% Complete