Четвъртък, 19 Септември 2024, 04:55

50 кубика немаркирана дървесина са иззети от дървопреработвателно предприятие

14 Февруари 2014, 11:57
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 1429 1


50 кубика немаркирана дървесина са иззети от дървопреработвателно предприятие при акция на служители от РУП- Самоков и държавното горско стопанство.
Задържани са петима работници както и собственикът на имота.
На 11 февруари служители от икономическа и охранителна полиция в РУП- Самоков съвместно с горски надзиратели провели съвместна операция за противодействие на закононарушенията, свързани с горските ресурси, възпроизводството, ползването и експлоатацията на горите. Извършена била проверка на обект за постъпване, обработване и експедиране на дървесина в с. Доспей. В обекта инспекторите съхранение на 50 кубика дървесина/ 30 кубика фасонирана иглолистна дървесина и 20 кубика изрезки/ без поставена контролна горска марка и документи за произход. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установените в гатера петима работници са задържани за срок до 24 часа. Незаконната дървесина е иззета и оставена на отговорно пазене в двора на  горското стопанство. От проведените процесуално- следствени действия е установено, че извършител на деянието е 54- годишният собственик на имота, който е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 235 от НК. Работата по случая продължава под наблюдението на районна прокуратура- Самоков.
В борбата срещу горските набези от началото на седмицата се включиха активно и служителите на жандармерията. На изходните артерии на Самоков патрулите извършват проверки на товарните автомобили, превозващи дървесина, като в резултат на завишения контрол до момента не са констатирани нарушения.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: АНТОАНЕТА ЙОРДАНОВА 20 Февруари, 17:55

    ПРОВЕРЕТЕ ФИРМА ВГ 87 С МАРИЦА И ДОКУМЕНТИТЕ НА СЪЩАТА ДА ВИДИМ НЯМА ЛИ НАРУШЕНИЯ В МОМЕНТА ИМА ЖАЛБА НО БЕЗ ОТГОВОР

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete