Неделя, 19 Май 2024, 17:29

52 възпитаници на "Марконис" с най-високи резултати в страната от изпитите на PEARSON

8 Ноември 2014, 21:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2978 8


52-ма възпитаници на Езиков център „Марконис“ получиха международно-признати сертификати от PEARSON вчера на 7 ноември на официална церемония в малкия салон на Народно читалище „Хр.Ботев-1884“ Ботевград. Тържественото събитие откри водещият – Йоан Андреев. Четирима от преподавателите на “Марконис” – г-жа Гергана Муховска, г-жа Румяна Видинова, г-жа Петя Петрова и г-н Хийл Уотърс, както и управителя на училището г-н Николай Николов бяха посрещнати със ставане на крака и аплодисменти от публиката в препълнената зала под звуците на химна на езиковия център, традиционно изпълнен от Общински Духов оркестър-Ботевград с диригент г-жа Иванка Савова.

За шест академични години на изпитите PEARSON са се явили 394 обучавани от “Марконис” и скъсани няма. Резултатите тази година потвърждават тенденцията на отлично представяне на кандидатите на елитното училище в Ботевград, които постигнаха близо 50% отлични оценки на майската сесия 2014 год. на изпитите  на най-голямата образователна институция в света. Оценките между Мн. добър 5,00 и Отличен 6,00 по шестобалната система, както с гордост сподели Николай Николов, са близо 85% от общия брой на явилите се кандидати. Като основна причина за този пореден успех на възпитаниците си Николов посочи на първо място всеотдайния труд на преподавателите в “Марконис”, на които сърдечно благодари. Достоен за уважение според управителя на езиковия център е и стремежът на учениците да усвояват качествено чуждите езици (в конкретния случай – английски) преподавани в “Марконис”.

Поздравителен адрес до езиковия център и неговите възпитаници изпрати Румен Киряков, Регионален директор на “Bulgarian Examination Board”) за София град и София област (генерален представител за изпитите PEARSON за България. В него той съобщава, че и тази година резултатите на Езиков център „Марконис“ са най-високите за страната.

Събитието бе съчетано с “Вечер на европейската песен” - третата от поредицата инициативи по случай десетата годишнина на “Марконис”. Гостите на промоцията бяха приятно изненадани с изпълнения на песни на различни европейски езици от талантливите възпитаници на „Марконис”: триото Марин, Мари и Никол, които артистично изпълниха“Отдавна хората говорят”, Ели със соло на китара на “Because” на легендарните -  the Beatles. Традиционният певчески гвоздей на тържествата на “Марконис” Любомира Вушева също зарадва публиката с песента “Играя стилно” на Мария Илиева, “Not that kind”на  Anastacia, както и с песен на румънски език от новия си репертоар.

Особено приятна изненада и заслужени бурни аплодисменти предизвика изказването на вече бившата ученичка на “Марконис” Йонка Вутева, която бе гост на събитието и сподели радостната вест, че е приета в няколко холандски университета. Успехите си Йонка свързва до голяма степен с подготовката и по английски език в “Марконис”. Другата приятна изненада извън сценария беше и поздравът на още една вече бивша ученичка на училището – Марина Борисова. След като получи сертификата си тя сподели, че вече е възпитаничка на Американския колеж в София и също като Йонка благодари за придобитите си знания по английски език в езиковия център.

Сертификатите на PEARSON са верификация за владеене на английски език и са съобразени с  Общата европейска езикова рамка. Във високите им нива сертификатите от тези изпити могат да се използват като документи за прием във висши учебни заведения в България и чужбина.




Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Pavlova 9 Ноември, 09:40

    Niki,pozdravi i oshe mnogo uspehi!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 13:39

    Само една от даскалиците е с подходящо образование за преподаване в театралната школа.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Татяна Димова 9 Ноември, 15:24

    Поздравления! Желая много успехи!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 17:42

    :) Поздравления! Нека са все така амбициозни и да успяват!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 18:14

    Вани,бъди все така амбициозен и още много успехи!Поздравления!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Иван 11 Ноември, 16:44

    И пропускате да уточните че повечето са се явили на "PTE Young Learners" теста - за хлапета, с който не може да се кандидатства и не е съоразен с Европейската езикова рамка (Common European Framework of Reference for Language) просто защото е... прост.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 21:35

    А ти понеже не си прост, №6, използваш пак възможността да наплюеш. Поне като злословиш, проверявай преди да натиснеш бутона "изпрати". Май думичката е "съобразен" в коментара ти. И за твое сведение, учениците на "Марконис" имат кандидати за всички нива на изпитите. А това, че "PTE Young Learners" не са съобразени с Общата европейска езикова рамка е пълна простотия. Нивата на тази рамка не започват от В2, ако не ти е известно. Преди В2 има А1 и А2, които отговарят на някои от нивата за по-малките ученици.
    До такава степен вече злобеете, че се чудите с какво да подцените постиженията на децата, но няма да успеете!!!НЯМА!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete