Понеделник, 6 Май 2024, 14:06

Александър Везенков: Има малко разочарование, сърбите бяха преодолими

21 Август 2012, 11:31
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2665 0


Крилото бе най-резултатен за българския отбор на Европейското първенство за юноши

Александър Везенков изигра две Европейски първенства през това лято. Първо той бе част от националния отбор за младежи (20), който спечели промоция за дивизия А, а след това и от този за юноши (18), който пък стана 8-и в Европа. На второто първенство той стана трети най-добър реализатор със средно по 16.7 точки на мач, а нашите оставиха отлични впечатления с играта си. На Летище София след завръщането на отбора Везенков бе щастлив от представянето, но в същото време и много уморен:

„Винаги може повече, но за нас беше успех. Първата ни цел беше да оцелеем в дивизия А, защото на първенството имаше много сериозни отбори и мисля, че представянето ни е успешно.

Има и малко разочарование, защото сърбите бяха преодолими. Продължаваме да работим и се надявам догодина да успеем да се класираме за Световно първенство.

Нашите сили след петия-шестия мач вече ги нямаше. Трябва да работим повече върху това. компенсирахме с отборния дух и че всички заедно се мотивирахме, иначе изоставаме много от другите отбори.

Лятото беше тежко, но аз се чувствам перфектно. И с двата национални отбора беше много добре. С момчетата от моята възраст имахме много хубаво лято и се радвам, че успяхме да се класираме в осмицата.”

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete