Петък, 19 Април 2024, 19:11

Ангел Нацков – капитан на ФК Драгоман: Най-хубавото е, че в отбора играят предимно местни футболисти

12 Февруари 2019, 20:57
(0) (0)
Драгоман - Спорт
Прочетена: 2196 0


Ангел Нацкав е роден на 22 септември 1980 година, женен, има две деца. Юноша на Локомотив София и родния му „Драгоман”, който по онова време носи името „Граничар”. Играл е още и за „Сливнишки герой”. Понастоящем е капитан на футболен клуб Драгоман.

Юноша си на Локомотив София, до каква възраст игра за “железничарите”?
-“Да играх в Локомотив докато не завърших спортното училище и трябваше да вляза в казармата. Тогава се върнах да служа в Драгоман”.

Кой те насочи към „червено-черната” школа и към футбола като цяло?
-„От както се помня винаги съм играл футбол. Още от дете съм по терените и игрищата с по-големите батковци. Баща ми е привърженик на Локомотив София и ме запали и мен, още докато бях малък. Когато пораснах сам реших с помощта на г-н Манол Манолков /бивш играч на „Граничар” Драгоман и „Локомотив” София и бивш треньор на ФК Драгоман/ да се пробвам при „червено-черните”.

След школата на Локо София на къде пое твоята футболна кариера?
-„След казармата играх малко в мъжкия отбор на Драгоман, а след това продължих да играя за „Сливнишки герой”. Там играх няколко години и натрупах доста мачове и опит”.

В момента си капитан на ФК Драгоман, в който се завърна преди няколко години и като че ли в момента си „прехода” на поколението от преди пет години и сегашните млади момчета в отбора! Какво се опитваш и искаш да предадеш на младите?
-„Да имах възможността да играя с вече по-старите и вече бивши футболисти на ФК Драгоман и сега играя с по-младите. Искам да им предам да се отнасят към всяка тренировка и всеки мач сериозно и отговорно, независимо от това, че сме в по-долна група”.

Знаеш ли приблизително колко мача имаш за ФК Драгоман?
-„Никога не съм ги броил мачовете, но със сигурност са над 300”.

По времето в което се строеше новия стадион в Драгоман вие бяхте принудени да домакинствате на няколко чужди стадиони. Как ви подейства завръщането на стадион „Граничар” в Драгоман?
-„Когато се строеше новия стадион ни беше доста тежко на всички играчи. Сега усещам подкрепата на публиката всеки домакински мач и чувството е много приятно”.

В момента отбора е съставен от предимно млади местни футболисти и няколко опитни, отново местни играчи като теб. Кое е най-силното качество на отбора?
-„Според мен във всеки отбор трябва да има опитни и млади футболисти, а това че повечето са местни е най-хубавото нещо”.

Като играч с опит в Трета лига, как оценяваш шансовете на ФК Драгоман към момента при евентуално класиране в по-горното ниво?
-„Според мен имаме добър отбор и с помощта на още трима, четирима футболисти и добра подготовка може да се борим да сме в шестицата при влизане в Трета лига”.

С Петьо Петров изградихте много добър тандем в центъра на защитата, има ли кой да ви заменя и да поеме тежката отговорност за в бъдеще?
-„Има млади момчета , които до няколко години, ще ни заместят достойно”.

Ти си централен защитник, но често имаш афинитет към включване при статични положения в атака, на какво се дължи това? Играл ли си на други постове през кариерата си ?
-„Като юноша съм играл малко като нападател, но и след това като защитник винаги се включвам в атаките, когато имам възможност”.

Интервюто проведе – Ангел Лазаров


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , ФК Драгоман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete