Събота, 26 Октомври 2024, 02:46

Ангел Славчев: Благодарение на „Възраждане“ хората не бяха лишени от автомобилите си

7 Октомври, 12:20
(1) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 474


Кандидатът за народен представител от „Възраждане“ - Ангел Славчев, обсъди с Мартин Карбовски ключови теми, свързани с инфраструктурни проблеми, законодателни инициативи и актуални предизвикателства за страната и избирателите от неговия район. Славчев сподели своите действия като народен представител в краткото 50 Народно събрание, като открои своята ангажираност с проблемите на хората от София област.

Една от основните теми на интервюто беше свързана с годишните технически прегледи на автомобилите. Славчев разказа за срещите си със собственици на пунктове за ГТП в София област и идентифицирането на сериозни пропуски в наредбата за техническите прегледи. „Собствениците на пунктове ми споделиха, че според наредбата, ако автомобилите не отговарят на изискванията за изпусканите газове, те автоматично трябва да бъдат спирани от движение. Това обаче звучеше нереалистично и щеше да засегне над 2 милиона собственици на автомобили.“, каза Славчев.

Той подчерта, че наредбата от 2018 година, приета по времето на правителството на ГЕРБ, е стимулирала корупционни практики в пунктовете за прегледи. „Тази наредба буквално стимулираше корупцията. Автомобили от 1980 година минаваха без проблем, докато по-новите, които са екологично по-чисти, не можеха да преминат прегледа.“ - сподели той.

След поредица от срещи с Министерството на транспорта и Министерството на екологията, Славчев успява да постигне промени в наредбата. „Нашите предложения бяха приети и вместо автомобилите да бъдат автоматично спирани от движение, собствениците им вече имат срок от 30 дни да решат проблема.“- обясни той.

В интервюто Ангел Славчев обсъди и законодателните си инициативи, насочени към подобряване на живота на гражданите. Той даде пример със Закона за националния регистър на педофилите, който все още не е изпълнен, въпреки че беше приет от Народното събрание. „Вече мина повече от година от приемането на закона, а Министерството на вътрешните работи не е създало регистъра. Няма обяснение за това. Имам чувството, че някои хора просто не искат този закон да работи.“ - каза Славчев.

Той беше категоричен, че при евентуално управление на "Възраждане" законът ще бъде приложен незабавно. „Ние сме готови да приложим този закон и да гарантираме, че той ще работи в интерес на децата и техните семейства. В момента Министерството е напълно неадекватно по този въпрос.“- заяви той.

По време на интервюто Славчев разказа и за политическата конкуренция в София област. „На последните избори "Възраждане" стана втора сила в София област. Целта ни сега е да бъдем първи. Срещам се с хората и чувам техните проблеми. Нашата работа на терен ще донесе успех.“ - каза той.

Славчев също така сподели за усилията си да предотврати добива на злато в района на Своге, където канадска компания е започнала проучвания. „Хората в Своге не искат златото да се добива от чужди компании. Аз съм категорично за това всички природни ресурси да останат под контрола на държавата.“ - добави той.

Славчев подчерта, че работата му в парламента ще бъде насочена към законодателни инициативи, които да подобрят живота на гражданите и да намалят корупцията в страната. „Ние сме тук, за да служим на хората. Това е нашата мисия и ние няма да отстъпим.“ - заключи кандидатът за народен представител.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete