Петък, 18 Октомври 2024, 14:20

Ангел Славчев: Време е да се борим за чиста вода, инициираме подписка за референдум

18 Октомври, 10:44
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 91


В Етрополе няма пречиствателна станция, а сметките за вода са огромни

Вчера кандидатът за народен представител от „Възраждане“ за София област, Ангел Славчев, заедно с местната структура на „Възраждане“ в Етрополе, стартираха подписка с искане за провеждане на местен референдум. Целта му е община Етрополе да излезе от ВиК асоциацията София област и да поеме управлението на своята водоснабдителна и канализационна инфраструктура.

„Проблемите с водоснабдяването в Етрополе са огромни, хората са изключително недоволни. Общината прави инвестиции в тази инфраструктура, но след това ги „подарява“ на ВиК асоциацията. Нямаме пречиствателна станция, което прави ситуацията още по-тревожна“, коментира Ангел Славчев. Според него, гражданите на Етрополе плащат прекомерно високи сметки за вода, без да получават адекватно качество.

„Това е вторият случай, в който стартираме подписка за местен референдум с искане за излизане от ВиК асоциацията. Първата беше в община Самоков, където подписката стартира на 2 октомври. Имаме готовност да започнем такива инициативи и в Божурище, Своге и община Чавдар“, каза кандидатът за народен представител. Той допълни, че е провел разговори с повечето кметове на София област и планира след изборите на 27 октомври да организира среща с тях, за да обсъдят проблема и да намерят решения.

Председател на инициативния комитет за подписката е Петър Савов, председател на местната структура на „Възраждане“. Според него, тази подписка е жизненоважна за жителите на Етрополе, които са изправени пред сериозни трудности с водоснабдяването и липсата на адекватна канализационна инфраструктура.

„Призовавам всички граждани на Етрополе да се включат в подписката. Водата е основно човешко право и ние трябва да се борим за адекватно водоснабдяване и канализация“, каза Славчев на среща с граждани.

Тази неделя, Ангел Славчев и екипът на „Възраждане“ ще бъдат на пазара в Етрополе, където ще продължат да събират подписи за референдума. „Нека граждани да подкрепят подписката и на 27 октомври да гласуват с номер 12 за „Възраждане“. Време е да се борим за чиста вода и достоен живот“, завърши Славчев.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (84)
70% Complete
Не (296)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete