Събота, 18 Май 2024, 16:18

Асоциацията по ВиК сключи договор за услуги и стопанисване на съоръженията във водния сектор с "ВиК" ЕООД-София

16 Март 2016, 19:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2824 66


Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на водоснабдителни и канализационни услуги със съществуващия ВиК оператор – „ВиК“ ЕООД – град Софиябеше подписан днес в Областната администрация на Софийска област. Това стана след извънредното заседание на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД-София, на което бяха одобрени текстовете на договора и приложенията към него.

На заседанието Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, която е и председател на Асоциацията по ВиК, беше упълномощена да подпише договора. Това се случи на специална церемония, на която г-жа Иванова и управителят на „ВиК” ЕООД-София г-н Никола Нитов положиха подписите си под документа.

„Това е ключов момент от дейността на Асоциацията по ВиК, тъй като с подписването на този договор ръководствата на 21 общини от Софийска област гласуват доверие на избрания оператор – „ВиК” ЕООД-София”, заяви Областният управител и допълни, че освен доверие, местните власти възлагат на ВиК дружеството още права, но и задължения. Сред най-важните от тях са осигуряването на качествени ВиК услуги в общините от Софийска област, подобряване на материално-техническия и кадрови потенциал на дружеството, включително и на териториалните му поделения по места, изтъкна г-жа Иванова. Тя обясни още, че с подписването на днешния договор Асоциацията по ВиК осигурява възможност на общинските власти без ограничения да кандидатстват и усвояват финансови средства по Оперативните програми на Европейския съюз чрез разработване и реализиране на проекти във водния сектор.

Като следваща важна задача, която стои пред Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК” ЕООД-София, г-жа Иванова открои консолидирането на цялата територия на Софийска област, което ще стане, след като към Асоциацията се присъедини и община Ботевград. „Надявам се в най-близко бъдеще да отстраним всички фактори, които възпрепятстват останалите 21 общини от областта да реализират проекти в сектора”, подчерта Областният управител и допълни, че ръководството на община Ботевград вече прави постъпки за включването й в Асоциацията по ВиК.

Темата беше сред дискутираните и по време на заседанието, като кметът на Ботевград г-н Иван Гавалюгов, който също присъства, поясни пред колегите си от останалите общини, че разглеждането на предложението за включване в Асоциацията предстои да се състои на редовното заседание на Общинския съвет в края на месец март. Кметовете имаха възможност да зададат въпроси касаещи водния сектор и към експерти от МРРБ, които бяха официални гости на провелото се Извънредно заседание на Общото събрание на АВиК, както и на церемонията по подписването на Договора в оператора.

В края на Официалната част г-жа Иванова пожела много успех, сили и воля на „ВиК” ЕООД-София като оператор, но и на АВиК и общините за спечелването на повече проекти и усвояването на повече средства от европейската солидарност.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ВиК Бебреш

Подобни новини

Коментари (66)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Март, 19:42

    На снимката са само престъпници които испълняват волята на големите мафиоти.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Март, 19:43

    Нитов е абсолютен нещастник подписва мръсотиите които му наредят господарите тоя трябва с камъни да го пребият.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Март, 19:46

    Г оспода,
    Д а ни е честит
    Б андитският
    О бир на общината
    П о Гаеалюговски

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:06

    Как не ги е срам да се снимат тия крадци които са ги испратили на ни ограбят сган нещастна.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Спите ли, Балканец? 16 Март, 20:10

    Кой ще трие вместо вас?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:11

    Общинската администрация разказва че още от одавна общината е изготвила готов проект с които вик може само да си кандидатства за средства за подмяна на водопроводната мрежа дори след няколко месеце се отваря програмата но Гавалюгов е решил бързо да ни лиши от това право и да ни ликвидира като си испълни ангажимента който е поел тайно да подари вик на големите грабители е няма ъакова предателство.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:12

    Зо да се трие как не ви е срам май някой натиска силово и тук от областа веднага да се сезира тоя опит за натиск.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:12

    Е да ви честито нали много го хвалехте новия кмет кой ще е по голям крадец стария или новия

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:13

    Прав е №6

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:13

    №4 и №6, о'давна трябваше да се научиш , как се пише думата иСпълни.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete