Събота, 13 Юли 2024, 00:48

Атанас Зафиров временно оглави БСП, Свиленски го нарече превратаджия

15 Юни, 14:37
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 937 5Националният съвет на Българската социалистическа партия (БСП) днес реши Атанас Зафиров да застане временно начело на партията до есента, когато ще се проведе конгрес за избиране на нов лидер. Това решение бе взето след оставката на досегашния лидер Корнелия Нинова, подадена във вторник заради "катастрофалните резултати" на изборите миналата неделя.

Корнелия Нинова подаде оставка не само като лидер на БСП, но и на цялото Изпълнително бюро на партията. Този ход дойде след сериозните загуби на партията на последните избори, което провокира вътрешни напрежения и критики от страна на членовете на партията.

Атанас Зафиров ще ръководи партията временно до есента, когато конгресът ще избере нов постоянен лидер. Този период ще бъде критичен за БСП, като партията ще трябва да се възстанови и реорганизира след тежките изборни резултати.

Георги Свиленски видя заговор срещу лидера на БСП Корнелия Нинова

Според Георги Свиленски, организирането на пленума е част от опит за преврат в партията. Той подчерта, че според него хората, замесени в този опит, нямат морал да управляват държавата. Тези твърдения допълнително усложняват ситуацията в БСП и подчертават дълбоките разногласия сред членовете на партията.

"Част от Изпълнителното бюро – тримата зам.-председатели Кристиян Вигенин, Владимир Москов, Атанас Зафиров, както и Борислав Гуцанов като организационен секретар – се уплашиха и се присъединиха към тези, събиращи подписки за пленум, и свикват пленум без документи, без анализи. Върху партията се оказва натиск. Само 24 часа след подаването на оставката на Нинова си пролича това.", заяви Свиленски тази сутрин в една от националните телевизии.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

 • Отговори (4) (3)
  1. добавен от: Анонимен 15 Юни, 15:38

  Брей защо не избраха др.Златева тя е има качества.

 • Отговори (1) (1)
  2. добавен от: Въй 15 Юни, 17:50

  Насо обратното на острото

 • Отговори (8) (1)
  3. добавен от: Анонимен 15 Юни, 19:53

  Кака Корни ще го сготви на сух тиган

 • Отговори (1) (0)
  4. добавен от: Анонимен 16 Юни, 08:25

  Демба Нирен

 • Отговори (3) (0)
  5. добавен от: Анонимен 16 Юни, 11:49

  А Свиленски с какво право пита? Какво може? Какво е работил преди Курнела да го назначи в БСП? "Баджанак" на Президента. Само с това е известен.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (128)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (32)
70% Complete
Всички са маскари. (58)
70% Complete