Понеделник, 6 Май 2024, 09:26

Атракциони и екопътеки на Боровец, за да привлече курортът туристи и през лятото; За това настояха хотелиери на срещата с кмета на Самоков

11 Април, 12:51
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 162 0


Хотелиерите предложиха да се помисли за инвестиции в атракциони и екопътеки, чрез които да се привличат туристи през лятото. Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов ги увери, че вече е възложено проектирането им, с което да се осигури финансиране за около 800 хил. лв.. Тази инвестиция ще бъде изцяло в Боровец.

Инициативата за срещата с хотелиерите е на кмета на община Самоков, с цел да анализира отминалия сезон, да се посочат проблемите и грешките и своевременно да се отстранят. Обсъдени бяха и функциите на бъдещия кметски наместник в Боровец.

Инж. Джоргов посочи, че са отчетени пропуските при снегопочистването, които ще бъдат отстранени. Отделно от това вече няма да се опесъчава срещу обледяване, а ще се използват препарати, при които няма да има такова замърсяване. Още в края на април ще бъдат изпратено звеното по чистота, за да се почисти изцяло курорта.

Организацията на „Синя зона” и паркирането в Боровец ще се промени. Таксуването ще се извършва по много по-прозрачен и удобен начин. Ще се асфалтират всички паркинги на зоната, които в момента са на земя.

Предвижда се да започне изграждането на многоетажен паркинг на паркинга срещу „Айсберг”, с което значително ще се увеличат паркоместата. След приемането на ПУП за улична регулация се предвижда и изграждане на места за паркиране по главната улица. На някои части от зоната, на които не е логично да бъде платено паркирането, ще бъдат махнати табелите.

На срещата бе коментирана и реализаията на проекта за „Златния триъгълник”, като това е сериозна инвестиция и ще се реализира поетапно.

По поставения проблем с налягането на водата, стана ясно, че трябва да се инвестира в довеждащата инфраструктура.
Инж. Джоргов подчерта, че инфраструктурата е сред основните му приоритети, като в момента се подготвят 18 проекта за ВиК за цялата община.

Хотелиерите поискаха да бъде направен по-богат културен календар в курорта. Присъстващите се обединиха около това, че трябва да се мисли по-мащабно и да се плануват по-дългосрочни инвестиции и цели.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete