Петък, 3 Май 2024, 07:30

Автобусна спирка на Габъра в Трудовец ще има

17 Ноември 2015, 11:21
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5236 48


Това заяви пред наш репортер Виталий Вълчев, собственик на магазина за авточасти, който се намира непосредствено зад автобусната спирка в Трудовец.
Въпреки тези намерения на бизнесмена, който има още няколко имота в селото и е добре познат на жителите на селото, те се възпротивиха на започналите изкопни работи в района на спирката преди дни, с мотив, че тя ще бъде елеминирана.

Бизнесменът е закупил терена пред и зад търговския обект преди повече от 10 години. Той и кметът на селото Веселин Драганов са се договорили да бъде запазена съществуващата спирка. „Аз съм готов да поема голяма част от разходите по реконструирането на спирката, само и само хората да са доволни и спокойни”, заяви Вълчев. На въпрос, за чия сметка тя ще бъде направена, той отговори, че вероятно съвместно с Кметство Трудовец ще бъдат поети разходите.

Съществуващото островче ще бъде удължено до началото на тротоара на бул. „Цар Освободител”. Това потвърди и кметът Драганов. Той заяви, че намеренията му са да бъде направена една модерна автобусна спирка с поликарбонатен навес и пейка, като другата, която се намира на центъра на селото. Драганов заяви, че Виталий Вълчев има разрешително за строеж от 2014г, както и проект за ограда.

Причините Виталий Вълчев да предприеме ограждане на имота са няколко. На първо място преди година и половина магазинът му е разбит и ограбен. На второ място той се оплака, че постоянно влизат хора в имота му и са превърнали задната му част в обществена тоалетна. Освен това берат орехи от дървото зад магазина. „Преди време поисках от кмета контейнер и той предостави такъв. Впоследствие обаче хората започнаха да изхвърлят камъни и растителни отпадъци в него. Започна да мирише самият контейнер и аз помолих кмета да го върна”, каза още Виталий Вълчев. По думите му многократно е премахвал некролози по стените на откритата част до търговската площ на имота му и е поставял надписи с молба да не се лепят отново. Това обаче остава безрезултатно във времето. Като причина Вълчев изтъкна и паркирането на автомобили зад островчето, които пречели на бусове, доставящи стока за магазина.

Според жители на селото мястото зад магазина, което също се огражда, е общинска собственост. Кметът Драганов и Вълчев опровергаха това. По думите на кмета теренът е бил държавна земя, собственост на потребителна кооперация „Лоза”. Впоследствие е закупен от бизнесмена. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (48)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: АНОНИМЕН 17 Ноември, 12:04

    А КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТРАФОПОСТА КОЙТО СЕ НАМИРА В НЕПОСРЕДСВЕНА БЛИЗОСТ ДО ВЪПРОСНИЯ МАГАЗИН

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:05

    Oткога "бизнесмените" решават дали да има спирки? :shock:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Anonimen 17 Ноември, 12:10

    И все пак КМЕТА е подписал скицата за имота. Могъл е да поиска Общината да откупи мястото за спирката. Защо не каже за каква символична цена е продадено мястото. СРАМ МЕ Е, ЧЕ ТАКЪВ КМЕТ НИ УПРАВЛЯВА.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:15

    За съжаление да, ДРАГАНОВЩИНАТА ще я търпим още четири години

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:51

    Искам да попитам собственика на магазина и кмета на с.Трудовец дали те са поставяли асфалта пред магазина за да го разбиват.В едно предизборно изказване Кмета на селото каза, че селото ще цъфти през следващите четири години. За мен това е погром да рушиш нещо което не си правил.Това го няма никъде освен в България.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:56

    Да попитам кмета на с.Трудовец защо се почва ремонта след изборите а не преди това.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:56

    Много ясно защото нямаше да е кмет.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 12:56

    дасе направи ревизия и за други имоти в селото и сега е момента за сваляне на кмета .

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 13:03

    Абе я четете бе ,хора! Това на кого е било собственост преди и кой го е продал. Човека си го е закупил ще прави каквото си иска!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 13:04

    Само в БЪЛГАРИЯ можеш да си купиш път и да си го заградиш! Алооо кметеее ти ли си го построил бе дебил!!!!! Това хората са го направили и щом така е направено някога е имало за какво да бъде така! Освен да рушите, 25 години друго не правите! Един асфалт нямате като хората положен и издържал повече от няколко месеца. Аз пък си купих имота под главния път за Разлив. Това означава ли, че трябва да си го заградя! Аман от измамници!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete