Понеделник, 29 Април 2024, 08:30

Бъдещето е код

18 Май 2015, 20:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2245 0


Бъдещето е код” е проект с идеална цел , организиран от фирма ФайнДейс съвместно с ДНК (Дигитална Национална Коалиция) и със съдействието  на Министерството на образованието и наукате  и Регоналните инспекторати на образованието .
Първото посетено и първото записано по ред училище бе ОУ „Любен Каравелов” с. Трудовец 
Днес, 8.05.2015 г., в ОУ”Любен Каравелов” – с. Трудовец се проведе обучение на тема :”Животът ни с компютрите”. Представителите на Фирма „,Файн Дейс” г-н Ясен Танев и г-ца Василена Лазарова стартират инициатива на г-жа Гергана Паси. Те презентираха пред шестокласниците какво е нужно да знаем  за света на компютрите:  основите на цифровата хигиена , правилата за безопасно ползване на Интернет. Учениците с интерес  слушаха   за  възможните измами и злоупотреби  в  киберпространството,  за компютърните вируси, кибертерористите и интернетхищниците , за кражбата на цифровото „Аз”. Подрастващите бяха запознати  с цифровата етика, осъзнавайки, че познанията от реалния живот се пренасят  в компютърния свят. Ценни бяха и отправените съвети:  как да се предпазим от вирусите; какво представляват защитните стени; използването на лицензиран софтуер и антивирусни програми; повишено внимание към свободния безжичен достъп. Представен бе и списък с най-издирваните киберпрестъпници.
Цялата тази полезна  и ценна информация, запознаваща ни  от какво да се пазим и кои са опасностите в Интернетпространството,  силно заинтригува присъстващите на обучението ученици и преподаватели.
 
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete