Неделя, 28 Април 2024, 22:04

Балет „НИМ-ТИМ“ с ръководител Николета Николова се класира на пето място в Galleria Dance Cup 2016

13 Март 2016, 21:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5109 15


Балет „НИМ-ТИМ“ от Ботевград с ръководител и  треньор Николета Николова се класира на пето място в Galleria Dance Cup 2016, национален фестивал по танци със състезателен характер, който се състоя на 12 март. 

Фестивалът се провежда за четвърти пореден път в София. Веригата фестивали Galleria Cup се стреми да провокира интереса и желанието на занимаващите се с танцово изкуство в цялата страна. Негов създател е един от най-добрите български танцьори и хореографи – Атанас Месечков. Тази година организатори са Mesechkov Dance School – директор Атанас Месечков и Танцово студио Dance Fashion – директор Яна Димитрова.

Основната цел на танцовия фестивал е да предостави възможност на деца и младежи от цялата страна да покажат своите танцови умения на сцена, независимо дали са професионални танцьори или напълно начинаещи.
Танцовите категории, в които се проведе националният фестивал са: класически и характерни танци, улични танци ( хип-хоп, брейк денс, МТВ и диско), съвременни танци, латино шоу, латино и стандартни танци, Ballroom dance.

В Galleria Dance Cup 2016 взеха участие 130 танцьора с над 200 танца.
 

Балет „НИМ-ТИМ“ участва за първи път в национален фестивал и класирането е голям успех за всички негови участници и най-вече за треньора. Участничките са от 6-ти и 7-ми клас, и тренират упорито от 5 месеца, три пъти в седмицата. Нашите момичета участваха с танца “Стъпка напред“ в категория „Улични танци“.

Ето какво каза за balkanec.bg Николета Николова, ръководител и треньор на балет „НИМ-ТИМ” :

„За нас фестивалът бе едно голямо предизвикателство. Щастливи сме, че станахме част от този престижен форум и показахме до какво ниво сме стигнали. Това, че се класирахме и заехме пето място, от общо 12 отбора от цялата страна в нашата танцова категория, е наистина голям успех. Признанието, което получихме от най-добрите професионални танцьори и специалисти в танцовото изкуство в България е много ценно за мен и моите момичета (Кристел Ангелова, Соня Цветанова, Грета Лазарова, Преслава Ценова, Виктория Барбушева, Даниела Недкова и Симона Христова).
Този успех е плод на постоянство, желание и упорити тренировки в залата, за което искам да благодаря на целия отбор. Наясно сме, че има върху какво да работим, но когато го правим в екип, нещата винаги се получават. Благодаря на организаторите Атанас Месечков и Яна Димитрова, както и на уважаемото жури за възможността да участваме в този конкурс, за приятната атмосфера, емоциите и отличието.
Журито на престижния фестивал се състоеше от Атанас Месечков, Яна Димитрова, Кремена Шопова, Кремена Димитрова, Галина Сребрева, Лъчезар Тодоров и др.

Атанас Месечков е един от най-добрите и талантливи млади танцьори и хореографи у нас. Участвал е в танцовите реалити предавания – „Dancing Stars Bulgaria”, “Vip Dance”, “Bailando” и др. Шампион на България по латиноамерикански танци за 2006 година, четири пъти вицешампион на България. Създател е на авторския спектакъл „Любовни сезони”, основател е на “Mesechkov Dance School” и “Galleria Dance Cup”.
Яна Димитрова е един от най-добрите професионални танцьори в България. Става изключително популярна след участието си в първия сезон на “Dancing Stars Bulgaria” през 2008 г. В момента е главен инструктор в клуб „Dance Fashion” в София. Трикратна шампионка на България по латиноамерикански танци.
Кремена Шопова е председател на БФСТД и Сдружение по Изкуства, Спорт и Образование „ЕРА-3000”. Член е на ESDU – Международна танцова организация и БФАРР – Българска федерация по акробатичен рокендрол.
Кремена Тодорова е лицензиран инструктор по Zumba към международната федерация ZIN. Участник в множество Републикански и Международни турнири. Вицешампион и носител на „Купа България”. В момента е преподавател в едно от най-големите танцови училища в София – Dance Academy.
Галина Сребрева е преподавател в НБУ в департамент „Театър”. Хореограф на множество миниатюри и едноактни спектакли. Финалист на международния конкурс за млади хореографи „Маргарита Арнаудова”, организиран от балет „Арабеск” през 2014 г.
Лъчезар Тодоров е известен като хореограф в множество формати като Vip Dance, Dancing Stars Bulgaria и Dancing Stars Vietnam, където печели първо място след три месеца упорита състезателна битка.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Галя 13 Март, 21:20

    Браво, Ники! Поздравления! Само напред и нагоре!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Март, 21:34

    О тлично
    Б отевградчани,
    Б отевград ви
    О бича.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Март, 22:23

    Браво. Евала че има още някой да ни радва

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Март, 22:26

    Kristel i Sonq prekrasni ste!!!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Март, 06:34

    Браво на децата и на госпожата!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Март, 11:16

    Поздравления! Децата го заслужават.....и най-вече ръководителът! Браво НИКОЛЕТА НИКОЛОВА

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Март, 14:35

    Браво! Продължавайте все така и нови успехи!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Март, 14:55

    Браво момичета

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 15 Март, 14:04

    Soniaaa unikalna si

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete