Вторник, 7 Май 2024, 23:55

България (U17) изпусна Албания в Правец

2 Март 2013, 12:42
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1709 0


Националният отбор на България до 17 години направи нулево равенство с Албания (U17) в първия контролен мач между двата отбора, игран в Правец. Гостите заложиха на изключително дефанзивна тактика, но въпреки това „лъвовете“ имаха достатъчно положения, за да се поздравят с успеха. Срещата бе изгледана от селекционера на Германия Щефан Бьогер – немците са първият съперник на българите в елитния квалификационен кръг за Евро 2013.
 
Първата по-интересна ситуация бе в 17-та минута, когато след комбинация по лявото крило между Чавдар Ивайлов и Алеко Алеков топката достигна до Антонио Вутов. Капитанът на „лъвовете“ финтира съперник и пусна топката успоредно на голлинията, но нито един играч на тима на Методи Деянов не успя да се възползва от шанса. В 29-та минута Емил Стоев пробва шут от границата на наказателното поле, но ударът му излезе в аут.
 
В 52-та минута резервата Илиян Неделчев достигна пас от дълбочина и прехвърли Елхан Кастръсти, но притичалият Марио Лила извади топката в корнер. След центрирането от ъглов удар на Стоев Алеко Алеков отклони топката с глава, но Стефан Велков и Илиян Неделчев си попречиха и резултатът остана 0:0. При нов ъглов удар в 57-та минута два шута на Мирослав Иванов бяха блокирани от албанците. Малко след изтичането на час игра Неделчев центрира от фаул отдясно на вратата на албанците, защитник на гостите отклони леко топката и Велков се размина с кълбото пред самата голлиния. При последвалия корнер Алеко Алеков се ориентира отлично в пеналтерията, но изстрелът му премина високо над вратата.
 
В 66-та минута Анотнио Вутов изпълни фаул пред наказателното поле, а хубавият му шут с левия крак срещна страничната греда. В последните 60 секунди вратарят на Албания изпревари Неделчев, а при подаване на Иван Дянков Стефан Велков не съумя да донесе успеха на „лъвовете“.
 
В неделя е втората контрола между двата тима, която стартира в 11:00 сутринта в Правец. След двубоя юношите до 17 години заминават за приятелски мач с Румъния в Могошоая, който ще бъде на 6 март в 15:00 часа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (219)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete