Петък, 29 Март 2024, 03:07

България започна със загуба квалификациите, феновете в Ботевград изненадаха Карина Константинова

11 Ноември 2021, 23:03
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1510 3


Женският национален отбор на България започна със загуба участието си в квалификациите за Евробаскет 2023. В първия си мач, който се проведе тази вечер в „Арена Ботевград“, тимът ни отстъпи на осминафиналиста от миналия шампионат на Стария континент Хърватия със 73:84. Междувременно, ботевградчанката Карина Константинова, която е девойка на школата на "Балкан", а в момента играе зад граница във втородивизонния испански Миралвале, беляза емоционално завръщане в родния си град с националния екип. Тя бе приятно изненадана от баскетболните фенове на "зелените" със специално изработен плакат в нейна чест. На него бе изобразена самата тя, нейният номер 33, както и надпис "Карина, зеленото сърце на България". Ботевградчанката бе видимо развълнувана от този жест на внимание и позира заедно с феновете, които я подкрепиха с тази страхотна иниациатива. След края на мача, Карина Константинова сподели и прочувствен пост в социалните мрежи, с който благодари за подкрепата:

"Най-важно за мен е да оставям следа навсякъде, където съм играла с поведение и отношение! Знам, че тук съм успяла! Накарахте ме да настръхна и да бъда по-горда от всякога, че съм от Ботевград! Благодаря ви за подкрепата и обичта... знаете, взаимно е!", написа Кари в своя личен профил във Фейсбук.



Иначе домакините имаха предимство в началните минути, но след много силна втора четвърт съперникът им натрупа разлика и въпреки опитите на състава ни за нов обрат, удържа водачеството си до последно. Извън групата за нашите остана Теодора Динева. Това бе единственият мач за тима ни в този квалификационен прозорец, докато за хърватките предстои домакинство на третия отбор в групата ни Сърбия. След това има година пауза, като следващите ни мачове са ноември 2022 г.
Българките започнаха много надъхано мача и водени от стартирала силно Христина Иванова, поведоха с 14:8 в средата на частта, което принуди Стипе Бралич рано да вземе първото си прекъсване. След него гостите успяха да се доближат само на точка, но след десет минути игра България водеше с 27:22, като една от основните състезателки на съперника до момента Ивана Дойкич натрупа рано три лични нарушения.
През втория период обаче мерникът на нашите започна да изневерява. Повече от четири минути те не успяваха да се разпишат, което позволи на Хърватия да вкара 10 поредни точки, преди серията да бъде прекъсната от кош на Борислава Христова. Домакините обаче правеха много грешки и отстъпваха при играта в подкошието, което позволи на опонента му на почивката да се откъсне с най-голямата разлика в своя полза до момента при 48:38. След паузата играта бе доста по-равностойна. Гостите успяха да поведат с 14 точки и въпреки че на няколко пъти баскетболистките на Стефан Михайлов намаляваха изоставането си на 9, на почивката преднината на Хърватия отново бе двуцифрена – 70:59.
Почти през цялата последна четвърт гостите поддържаха двуцифрен аванс и не дадоха шансове за обрат на нашите.

Най-резултатна за победителите бе Ивана Дойкич с 24 точки, като овладя и 12 борби. Дабъл-дабъл има и Андрияна Цвиткович - 20 точки и 10 борби.

За България Христина Иванова вкара 19 точки. Жаклин Златанова завърши с 14 точки и 7 борби. Борислава Христова вкара 12 точки, с 10 е Радостина Христова.

Репортаж от мача: bgbasket.com



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: баскетбол , Карина Константинова

Коментари (3)

  • Отговори (1) (2)
    1. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 07:16

    Няма вода!

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 08:40

    Ивелина Сърновска ше даде сигнал и всичко за 15 минути ще се оправи

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 10:09

    И?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete