Събота, 18 Май 2024, 17:23

България завърши с три загуби на турнира в София

26 Юли 2012, 21:30
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2549 0


Националният отбор на България за мъже завърши с три загуби на турнира European Basketball Tour 2012 в София. В последния си двубой нашите паднаха от Украйна с 65-82. Българите изиграха добро първо полувреме, в което водеха в резултата, но със силна трета част гостите обърнаха развоя на срещата и спечелиха. Така нашите приключват с три поражения, а следващото им участие ще е на турнир в Чехия, за който заминават на 6 август.


След размяна на няколко коша в началото нашите направиха серия от 6-0, с която дръпнаха напред със 7 точки. Украинците върнаха един кош, но нашите продължиха да играят добре до края на първата част и дори направиха двуцифрена разлика от 11 точки. Гостите върнаха два наказателни удари, но Чавдар Костов вкара страхотна тройка в последната секунда за 24-12 в наша полза и 11 точки за него само в тази част.


Нашите вкараха първите четири точки за втората четвърт и така поведоха с 16. След това обаче украинците отвърнаха със серия от 16-2, с която разликата до само 2 точки. Павел Маринов спря тази серия с чудесна забивка през съперник, а малко преди края на полувремето украинците отбелязаха два наказателна удара за резултат 32-30 за България.


Второто полувреме почна със серия от 7-0 за украинците, с която те излязоха напред. Нашите съумяха да вземат аванс с 1 точка, но това бе за кратко, тъй като гостите се откъснаха с 6 точки напред малко след това. До края на частта украинците увеличиха с още разликата и след 30 минути бяха напред с 54-44.


Последната четвърт започна с тройка за украинците, а 50 секунди след началото й бе отсъдено нарушение в нападение на Седрик Симънс. След това бе отсъдено техническо нарушение на американеца, което пък бе последвано от две технически и дисквалификация на треньора Росен Барчовски. След тях разликата в полза на гостите стана 17 точки, но това сякаш подейства добре на нашите и със серия от 10-0 за по-малко от три минути се върнаха в мача. Украинците отбелязаха тройка, за да спрят серията, но Мартин Дурчев я върна бързо. След това обаче гостите вкараха две тройки поред и разликата стигна до 13 точки, а до края те я запазиха и спечелиха.


Над всички за нашите бе Чавдар Костов, който завърши с 26 точки и 9 борби. Седрик Симънс се отчете с 8 точки, а други трима отбелязаха по 7.


За украинците 16 точки вкара Стив Бърт, а 13 добави Серхий Гладир.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (248)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete