Четвъртък, 22 Февруари 2024, 10:51

Българските оранжерийни производители на фокус в Берлинския FRUIT LOGISTICA 2024

11 Февруари, 14:25
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 929 3


България се отбеляза със своята висококачествена оранжерийна продукция на най-голямото световно изложение в сектора - FRUIT LOGISTICA 2024 в Берлин, което се проведе от 7 до 9 февруари. На този престижен форум българските оранжерийни производители се представиха редом с водещите компании в индустрията, подчертавайки ролята си като новатори и лидери.

Представителите на българските фирми, сред които "ЕКОФРУТ К и К" ЕООД, "ДЕЙВ-2007" ЕООД, ЗП Петя Нановска, "ГЕОСЕМСЕЛЕКТ" ООД и "АМИТИЦА" ООД, заплениха вниманието на професионалните посетители с висококачествени плодове, зеленчуци и разсад от слънчева България. Участието на българските фирми бе организирано от Българската асоциация на оранжерийните производители (БАПОП), с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавния фонд „Земеделие“.

FRUIT LOGISTICA 2024 бе събитие с рекорден брой участници - 2770 изложители от 94 държави, което отрази интереса към индустрията от целия свят. Българските компании бяха отлично представени в тази международна арена, като доказаха своята способност да създават и предлагат висококачествени продукти.

Специализираните форуми в рамките на изложението обсъждаха важни теми като интелигентното земеделие, модерните оранжерийни технологии и земеделието в контролирана среда (CEA), като българските компании активно се включиха в дискусиите.

Според статистиката за миналата година, в Германия са произведени 5,2 милиона тона плодове и зеленчуци, като значителна част от тях са внос от други страни. Присъствието на българските фирми на FRUIT LOGISTICA 2024 има за цел да утвърди позициите на страната ни на европейския и световен пазар.

БАПОП подчерта решителността на българските производители да се конкурират успешно на международната сцена, доказвайки с висококачествените си продукти и иновативни подходи. Участието на българските компании на FRUIT LOGISTICA 2024 бе оценено като важна стъпка за проникване на българския оранжериен пазар в Централна Европа и по света.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (2) (0)
  1. добавен от: Посетител 11 Февруари, 16:30

  Личи си че не сте били на изложението и сте драскали каквото ви падне....

 • Отговори (2) (0)
  2. добавен от: Ани 11 Февруари, 16:49

  Да, като гледам как е подреден щанда и като знам какви са изискванията за аранжиране на такива форуми, явно наистина не са били там...

 • Отговори (1) (0)
  3. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 12:11

  Да не би да са карали продукция от правчанските оранжерии"Не представляваха интерес на фамилията,да ги бяха сранили със земята.Сега са ,обаче към бъдещата "изложба" Правешки потайности-хлебозавода,оранжериите,месокомбината,завода за печатни платки,пощата,универсалния магазин,битовия комбинат ,"Валентина",ТПК и т.н.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

Анкета » коментари (5)

Трябва ли общината да финансира Балкан със 100 000лв?

отговори
Да (77)
70% Complete
Не (159)
70% Complete
Не знам (14)
70% Complete
Сумата трябва да е по-малка (24)
70% Complete