Неделя, 28 Април 2024, 20:01

"Балкан 1929" и “Чавдар“ (Етрополе) счупиха нулите в регионалното дерби

3 Октомври 2019, 18:55
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2267 12


Регионалното дерби, част от 10 кръг на Югозападна Трета лига, между отборите на "Балкан 1929" (Ботевград) и "Чавдар" (Етрополе) завърши без победител при резултат 0:0. Двубоят, игран на градски стадион "Христо Ботев" днес ( 3 октомври), не успя да опровергае очакванията и по-скоро бе потвърждение за кризата, която е връхлетяла двата тима. Една от причините за ниското качество на срещата определено бе и трагичното състояние на тревното покритие, което допълнително оказа своето влияние. На два пъти, съответно в 64-ата и 81-ата минута, тимът на ”Чавдар" (Етрополе) разпечата вратата на домакините, но в последствие попаденията бяха отменяни заради засада. Страхотен мач за “Балкан 1929“ пък изнесе младият страж Калин Данчев, който бе с основна заслуга за нулевото равенство и с изявите си допринесе за втората суха мрежа за ботевградчани от началото на сезона.

Първото по-опасно положение в срещата пристигна чак в 28-ата минута. Тогава Михаил Михайлов от "Чавдар"  опита интересен удар от дистанция, който профуча покрай левия страничен стълб на вратата. Именно това даде начало на активизиране и от двата тима, които се пробудиха от лежерното начало на двубоя и започнаха да надигат глава в търсене на гола. Това пък от своя страна отвори мача и го направи една идея по-атрактивен за гледане. В 35-ата минута дойде и най-сериозната опасност в полза на балканци. Тогава хубави отборни действия между няколко играчи на домакините завършиха с пас към Здравко Атанасов, който елегантно изведе Кристиян Ковачев на стрелкова позиия. Ударът му обаче бе отразен от вратаря на гостите - Борис Груев, който бързо скъси ъгъла и се намеси добре. Точно преди края на полувремето Николай Ботев получи страхотна възможност да открие резултата. 9-ката на чавдарци нахлу в наказателното поле, където получи подаване, но изстрелът му бе спасен от Калин Данчев. С това най-интересните моменти от първите 45 минути се изчерпаха и двата отбора се оттеглиха за глътка въздух на почивката при 0:0.

Само 3 минути след подновяването на играта, Николай Иванов изпусна златна възможност да открие резултата. Капитанът на етрополци бе хубаво изведен, след неуспешен опит на домакините да изтеглят на изкуствена засада, но първото му докосване бе тежко, което даде достатъчно време за реакция от страна на Калин Данчев В 64-ата минута Николай Ботев пък заби топката в мрежата на домакините, но голът не бе зачетен заради засада. Определено през второто полувреме тимът на "Чавдар" бе по-настоятелен и показа по-голямо желание да отбележи. Едно от най-опасните положения до момента настъпи в 75-ата минута, когато Ивайло Стоянов стреля от дистанция, но за пореден път младият страж на "Балкан 1929" Калин Данчев се намеси акробатично и спаси. Тимът на "Балкан 1929" опита някои по-интересни атаки на свой ред, но най-често финалното подаване и завършващия удар не бяха на нужното ниво, за да донесат така бленуваното попадение в противниковата врата. Вместо това гостите от Етрополе продължиха да действат настъпателно и създадоха още неприятности пред вратата на балканци. В 81-ата минута нов гол за етрополци бе отменен заради засада, а само 60 секунди по-късно Николай Ботев открадна топката от защитата на домакините и подаде вляво за Ивайло Величков. Юношата на чавдарци се забави с удара и така  вратаря на "Балкан 1929" Калин Данчев възстанови позицията си и за пореден път спаси отбора си. В добавеното време отново Ивайло Величков можеше да реши всичко в днешния спор, но над всички отново се извиси стражът на домакините Калин Данчев, който неутрализира поредния отправен изстрел към него. Неслед дълго прозвуча и последният съдийски сигнал, с което бе сложен и краят на надеждите и регионалните съперници разделиха точката при 0:0.

11-те на "Чавдар" (Етрополе):  Борис Груев, Сотир Илиев, Александър Събев, Калоян Радков, Георги Атанасов, Ивайло Стоянов, Михаил Михайлов, Николай Ботев, Мартин Милков, Николай Иванов/к/, Цветелин Цаковски

11-те на ”Балкан 1929“:  Калин Данчев, Николай Христозов, Петър Василев, Емил Колев, Ясен Георгиев, Ивайло Бояджиев, Кристиян Кръстев, Ивайло Цветанов, Здравко Атанасов /к/, Владислав Георгиев, Кристиян Ковачев

Във временното класиране тимът на "Балкан 1929" се изкачи с една позиция нагоре и поне временно ще бъде 16-ти с 6 точки в сметката си и голова разлка 8-16. Отборът на "Чавдар" (Етрополе) пък се добра до 13-ата позиция със 7 пункта и голова разлика 12-15 . В следващия 11 кръг, който е на 12 октомври, балканци гостуват на "Вихрен" (Сандански), докато "Чавдар" приема "Надежда" (Доброславци).





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Чавдар Етрополе , ФК Балкан 1929

Коментари (12)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 19:46

    Айде

  • Отговори (2) (1)
    2. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 20:05

    Г-Н Редовски, моля вземете адекватни решения относно старши треньора.играем като Витоша бистрица. Никаква идея Как да отбележим гол.слаба халфова линия.с тази игра ще отпаднем.миналата година когато беше трудно взе правилно решение с Явор Вълчинов .ИВАНЕ вземи мерки докато не е късно..

  • Отговори (0) (4)
    3. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 20:13

    Какво ти пречи треньора бе анонимното, кажи кой си даи идеята

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:08

    Барбушев треньор, Коко президент

  • Отговори (1) (2)
    5. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:09

    Стадиона кой трябва да го поддържа, за един приятел питам

  • Отговори (3) (2)
    6. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:26

    Мача е продаден

  • Отговори (3) (1)
    7. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 21:51

    Най-слабия полусезон играем, откакто възродихме отбора. Отпадането от силната група изглежда особено вероятно. Аз също мисля, че основната вина е в треньора. Днес ни покри късмета зверски. А ни гостува предпоследния в класирането. Дано се измъкнем. Вярваме в момчетата. УСПЕХ! Подкрепяте повече отбора!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 13:13

    Връщайте цако и махайте иво врачешкия

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 15:16

    Защо е изтеглен мача за четвъртък? Кога ще се играе Козаро - Балкан за аматьорската купа?

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 16:46

    Ало Ботевград да ви дадем нашия треньор плюс некои друк лев.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete