Петък, 19 Април 2024, 15:36

"Балкан 1929" изтръгна успеха от "Пирин" (Гоце Делчев)

10 Ноември 2021, 15:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1056 3


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" записа своя 11 пореден мач в Югозападна Трета лига, в който не допуска поражение. Нещо повече, "зелените" регистрираха победа, с която вече имат общо 14 до момента, след като се наложиха с минималното 1:0 при гостуването си на "Пирин" (Гоце Делчев) в двубой от 17 кръг на третия ни футболен ешелон. С трите точки балканци продължиха невероятната си серия и доброто си представяне в Трета лига, а благодарение на успеха, ботевградчани се доближават все повече до възможността да "зимуват" на върха в подреждането. Те вече са с 44 точки на върха във временното класиране, на 6 от втория "Беласица" (Петрич) и третия ФК "Кюстендил", които са с по 38.

Двубоят между "Пирин" (Гоце Делчев) и "Балкан 1929" трябваше да се изиграе уикенда, но заради предстоящите избори в страната целият кръг бе изтеглен с 3 дни по-рано. Двата съперника на терена предложиха високо темпо и бърз футбол, но успяха да си вкарат само 1 гол. Той дойде в 50-ата минута, когато Димитър Руйчев завърши хубава контраатака на ботевградчани. В самия край на срещата Йордан Апостолов бе изгонен и остави гостите с 10 души, но това не им попречи да си тръгнат с трите точки от Градския стадион в Гоце Делчев.

Двубоят започна с повече борба в средата на терена и без много положения пред двете врати. През първите минути играта бе накъсвана и от фауловете, които двата тима си създаваха, но така и не се стигна до официално предупреждения от страна на главния арбитър Ивайло Стоянов. Първата сериозна опасност дойде в 12-ата минута, когато Алим опита удар от далечно разстояние, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. В следващите минути "Балкан 1929" натисна своя съперник в търсене на изравнително попадение, но удари на Калоян Бонев и Здравко Атанасов преминаха над напречната греда. В 30-ата минута Головодов опита удар от разстояние, но Котев успя да избие. В 44-ата минута домакините и домакинските привърженици имаха претенции за дузпа, след като футболист на "Балкан 1929" спря с ръка топката в наказателното си поле. Главният рефер обаче показа, че ръцете му се били прибрани и не отсъди нищо, като това не се понрави на публиката. Малко по-късно Карапетров опита центриране към пеналтерията, но топката се насочи опасно към вратата на ботевградчани и премина на сантиметри от гредата. Така въпреки високото ниво и бързия футбол, който предоставиха, двата тима се оттеглиха при 0:0 на почивката.

Макар и през първата част Пирин да бе по-опасният тим, още в началото на второто полувреме "Балкан 1929" успя да открие. След двойно подаване между Димитър Руйчев и Калоян Ковачев първият бе изведен сам срещу вратаря на домакините и с много прецизен удар успя да прокара топката между краката на Абдиков, за да открие за 0:1.

10 минути по-късно Бонев опита удар с глава, но в аут. В 66-ата единствено късметът спаси Ботев. Отново Ибрахим Алин опита шут от границата на наказателното поле, но за щастие на Котев топката премина на сантиметри от вратата му. Само след три минути Низамов се извиси над всички и игра с глава, но не успя да насочи добре кълбото.

До края на срещата Пирин (ГД) определено бе отборът, който натисна своя съперник и създаваше повече атаки, докато гостите разчитаха на контраатаки. Така или иначе до повече попадения не се стигна, въпреки че в края на мача влезлият като резерва Йордан Дамянов пропусна да удвои. Секунди преди последни съдийски сигнал Йордан Апостолов получи втори жълт картон и бе изгонен, като остави гостите с 10 души на терена.

В следващия 18 кръг, "Балкан 1929" приема "Вихрен" (Сандански) на своя стадион "Христо Ботев". Според програмата двубоят трябва да се изиграе на 20 ноември, но ако на предстоящите избори се стигне до балотаж, най-вероятно всички срещи от кръга ще се изиграят с променена дата. 



Източник: balkanec.bg, sportal.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete