Четвъртък, 2 Май 2024, 04:57

"Балкан 1929" продължава да бъде непобеден след домакинска победа над "Ботев" (Ихтиман)

28 Април 2021, 19:07
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 888 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" продължи хода на окриленото си представяне и вече е в серия от 14 мача без загуба след рестарта на първенството. "Зелените" се наложиха над "Ботев" (Ихтиман) с минималното 1:0 и прибавиха важни три точки, с които отборът вече се изкачи до 5-ата позиция. Ботевградчани изпревариха регионалния си съперник "Чавдар" (Етрополе), като в сметката си имат и мач по-малко. Отборът на "Балкан 1929" зае 5-ото място с актив от 49 точки и голова разлика 53:29. Вероятно това ще бъде и главната цел пред Иван Редовски и неговите футболисти, тъй като 4-ия "Кюстендил" е с 64 пункта и е невъзможно да бъде достигнат. 

Като цяло двубоят бе доста "сух" и лишен от положения. Двата отбора показаха здрава игра, която обаче бе съсредоточена в единоборства, подавания, отнемания на топката и не дотам опасни и интересни атаки. По традиция първото полувреме бе по-силно за балканци. Кристиян Ковачев даде аванс на "зелените", който в последствие се оказа достатъчен за успеха днес. Нападателят на "Балкан 1929" се възползва от отбита топка, която прати в мрежата на гостите в 22-ата минута. Въпреки че балканци имаха някои добри възможности за гол, на почивката резултатът остана само 1:0. След подновяването на играта, мачът продължи в спокойно темпо. Тимът на "Балкан 1929" се прибра в половината си и действаше главно на контраатака. Отбраната на ботевградчани бе на ниво в пореден мач и не допусна почти никакви опасности пред своята врата. Идеята на Иван Редовски бе ясна, а именно - отборът му да се възползва от контраатаки и да хване съперника си неподготвен. Няколко възможности се откриха пред футболистите на "Балкан 1929", но нито едно от тях не успя да мине отвъд голинията. До последния съдийски сигнал цифрите останаха непроменени, а домакините записаха 14-ия си успех от началото на сезона. 

До края на седмицата участията за "Балкан 1929" приключват заради Великденските празници. Другата седмица се очаква да се изиграе отложения няколко пъти мач срещу "Надежда" (Доброславци). Насрочената дата е 8 май, а двубоят ще бъде в София. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete