Петък, 19 Април 2024, 18:12

"Балкан 1929" продължи победния си марш след нов успех (ВИДЕО)

21 Април 2021, 19:02
обновена на 21 Апр 2021
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1579 2


Футболистите на "Балкан 1929" продължиха великолепното си представяне през пролетния дял от първенството и записаха нов успех. Той дойде при победата с 1:0 над "Банско" в отложен мач от 23 кръг на Югозападна Трета лига. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" в Ботевград днес (21 април). Срещата не предложи най-качествения футбол от гледна точка на голове, но все пак положенията не липсваха. Отборът на "Балкан 1929" бе категорично една класа над своя съперник и в пореден мач успя да надиграе опонента си и в последствие да се поздрави с трите точки. 

Първото полувреме премина при сравнително равностоен ход. Темпото на игра бе умерено, като двата отбора действаха предпазливо и играта бе съсредоточена в центъра на терена. По-чистите голови ситуации възникнаха пред вратата на гостите. В 30-ата минута Калоян Бонев стреля опасно с глава, но стражът на "Банско" спаси. Минута преди края на полувремето дойде и най-сериозната опасност в мача до момента. Тогава Павел Петков проби отдясно, след което качи топката на главата на Кристиян Ковачев, но той не уцели очертанията на вратата. Гостите от Банско така и не успяха да създадат нещо значимо през първите 45 минути и в последствие двата тима се разделиха на почивката при резултат 0:0.

След подновяването на играта, отново бяха нужни няколко встъпителни минути за съперниците. Отборът на "Балкан 1929" започна лека полека да взима нещата в свои ръце. Домакините създадоха 3 хубави голови положения, от които обаче нямаше резултат. В 73-ата минута цифрите белязаха своята промяна. Съвсем малко след като се появи в игра, Здравко Атанасов се разписа с много красив гол от дистанция за 1:0. ГОЛЪТ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.  Капитанът на "зелените" се завърна на терена след като изкара COVID-19 и бе поставен на системи, а след това трябваше да изкара и карантинен период. При завръщането си на "зеления" килим, Здравко Атанасов не остана длъжен никому и успя да се разпише с много красиво попадение. В хода на мача Ангел Ангелов можеше да удвои аванса на балканци в заключителните минути след добра триходова комбинация между Йордан Апостолов и Павел Петков, завършила с Ангелов. Той обаче не успя да преодолее вратаря, който отрази удара му. В самия край на срещата, в игра се появиха и трима юноши на клуба - Спас Лазаров, Йордан Дамянов и Николай Миков. 16-годишният нападател Николай Миков изработи хубава ситуация, след която подаде на Здравко Атанасов, но ударът му бе отразен добре от вратаря на гостите. Малко след това бе даден и последният съдийски сигнал. 

След днешния успех, отборът на "Балкан 1929" остава на 6-ата позиция. "Зелените" натрупаха актив от 45 точки и голова разлика 49:26, но все още изостават от регионалния си съперник "Чавдар" (Етрополе) с три точки. В следващия кръг, "зелените" гостуват на 3-ия в класирането "Беласица" (Петрич) в събота 24 април. 

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , аматьорски футбол

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Април, 19:49

    Баканец,страхотни сте ,,,,,,много бързо реагирахте със статията и имате страхотни снимки,,,,,,олееее и репортаж!!!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Април, 20:38

    Етрополе днес бие с 3:0 и е с 48 точки а балканец е с 45!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete