Четвъртък, 28 Март 2024, 22:44

"Балкан 1929" взе трудна победа срещу дубъла на "Септември" (София) (ВИДЕО)

6 Ноември 2021, 20:46
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1347 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" се наложи трудно като домакин над "Септември" II (София) и записа ценни три точки в актива си. Воденият от Иван Редовски тим, който също трябваше да записва минути на терена заради проблемите с контузени играчи и късата скамейка, успя да се добере до пълен обрат от 0:1 до 2:1 и пречупи младия столичен тим. Срещата бе част от 16 кръг на Югозападна Трета лига. Oще в 11-ата минута балканци създадоха отлична възможност за гол, след като Кристиян Ковачев комбинира добре с Калоян Бонев и го изведе на стрелкова позиция. Нападателят прокара топката покрай вратаря, но в последствие защитник успя да я изчисти. Съвсем малко след това столичани поведоха в резултата. Това се случи благодарение на пряк свободен удар малко пред наказателното поле, който бе изпълнен от футболист на "Септември" II (София). Топката рикушира коварно в стената и подлъга вратаря Костадин Котев, който тръгна да покрива другия ъгъл и кълбото “влетя" в мрежата - 0:1. 

В следващите минути "Балкан 1929" вдигна оборотите и започна да обстрелва вратата на съперника, но без особен успех. В 37-ата минута и гредата спаси столичния тим, след изстрел на Кристиян Ковачев. В последствие двата съперника се разделиха на почивката при резултат 0:1, а работата за "зелените" тепърва предстоеше. В 56-ата минута домакините се добраха до изравнителното попадение. Димитър Руйчев проби отляво, центрира в наказателното поле, където първо се извиси влезлият като резерва старши треньор и президент Иван Редовски. Той подаде с глава за Петър Василев, който от близка дистанция прати топката в мрежата за 1:1. 

В 72-ата минута гредата спаси за втори път "Септември", след като Николай Цветков - Демона уцели страничния стълб. Съвсем малко след това обаче Демона получи чудесен шанс да се разпише и го направи - с точно реализирана дузпа за отсъдена игра с ръка на играч на гостите в наказателното поле. По този начин "Балкан 1929" стигна до пълния обрат в мача, а до края не изпусна преднината си и подпечата успеха си. 

Добрата новина за "зелените" освен победата бе, че вторият в подреждането "Кюстендил" вече изостава на 6 точки от балканци, след като днес загуби гостуването си на "Чавдар" в Етрополе с 0:2. По този начин лидер остава тимът на "Балкан 1929" с 41 точки и по всичко изглежда, че ботевградчани ще прекарат зимата на върха в класирането. В следващия кръг те ще трябва да се изправят срещу "Пирин" (Гоце Делчев) в трудно гостуване на 10 ноември, в междинния 17 кръг на Югозападна Трета лига. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Иван Редовски , ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete