Четвъртък, 25 Април 2024, 19:33

"Балкан 1929" загуби в Кюстендил, но ще зимува на върха в класирането

27 Ноември 2021, 20:51
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 927 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" загуби гостуването си на "Кюстендил" с минималното 0:1 в инфарктен мач с две пропуснати дузпи. Това обаче не променя по никакъв начин класирането в Югозападна Трета лига и "зелените" ще могат да прекарат зимната пауза на върха в подреждането, като имат актив от 45 точки и водят с 1 пред "Беласица" (Петрич) и с 4 пред кюстендилци, от които загубиха и позволиха да бъде стопен аванса.В герой за домакините от стадион Осогово се превърна Марио Евтимов, който намери мрежата на Костадин Котев в 84-ата минута. Срещата предложи добър футбол за стандартите на третия ешелон, като в нея бяха пропуснати две дузпи.

През целия мач сините имаха предимство, което в крайна сметка успяха да превърнат в три точки. В 39-ата минута Марио Евтимов беше спънат от Симеон Иванов в границата на наказателното поле и реферът Георги Димитров посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът на Кюстендил Александър Александров, чийто удар обаче беше спасен от вратаря на гостите Котев. Три минути след това последният напрати груба грешка в опит да изпълни аут, подарявайки топката на Александров, но Евтимов не успя да се възползва от ситуацията и пропусна.
В 50-ата минута дузпа получиха и гостите от Ботевград, но Николай Цветков не успя да намери мрежата. Демона стреля високо над вратата и резултатът се запази 0:0. Така се стигна до 84-ата минута, когато Марио Евтимов матира Котев с удар отблизо след разбъркване около вратарското поле на тима от Ботевград. Така победата отиде на сметката на Кюстендил.

Информация за мача: sportal.bg



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete